56
Na trawniku będzie ten eleocharis, ale on dopiero dochodzi do siebie po zaatakowaniu go przez dziwne glony w postaci waty. Poza tym będzie glosia. Aktualnie mam jedną małą sadzoneczkę, która ocalała z restartu, przyciąłem ją i są już prawie dwie

Niedługo zrobię następne cięcie i powinno być tego więcej. Mozolna praca, ale niestety to jedyne wyjście
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.11.2011, 23:26 {2} przez
Bulkas.)
20
(08.11.2011, 23:25)Bulkas napisał(a): Na trawniku będzie ten eleocharis
U mnie będzie to samo. Dzisiaj zamówiłem cały kubek tego
A który gatunek masz tego eleocharisa?
16
Ciekawe podłoże. Zawsze z Filtusem kojarzył mi się kicz i chłam ale to podłoże mi się podoba. Trzeba czekać aż rośliny podrosną. Sporo już minęło czasu od zalania ale na początku było bardzo mało zieleni. Niecodzienne i miłe dla oka jest to stadko kardynałków. W ogóle są to raczej mało popularne rybki i właśnie dzięki temu są ciekawe

.
56

Fotka z dnia dzisiejszego, kiedy to wlałem pierwszą dawkę nowych nawozów: PG Makro, Ferro+ i Classic. Wcześniej był wyraźny niedobór makro, zobaczymy co teraz się będzie działo. Wrzucę za tydzień fotkę z efektów nawożenia
56

Trochę chwasty podrosły... Chociaż heniek raczej na boki się rozrósł niż w górę, ale na to też przyjdzie czas.
Przez te 10 dni lałem nowe nawozy z serii Planta Gainer, z tym, że że PG Makro było Green, czyli dla roślin wolno rosnących, a od dzisiaj daję Red dla szybko rosnących. Inny stosunek azot : fosfor, zobaczymy czy coś się zmieni.
Myślę nad posadzeniem czegoś czerwonego między rotalami a heterantherami, bo czegoś mi tam brakuje w tym buszu.
A i żwir jest takiego samego koloru jak poprzednio... Po prostu tak wyszło na zdjęciu, że wygląda jakby go jakieś okrzemki po rosły, ale nic z tych rzeczy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.11.2011, 23:14 {2} przez
Bulkas.)
16
To że heniek się płoży to akurat dobrze, to znaczy że ma dostateczną ilość światła. Będzie ładny trawnik. Posadziłbym coś niskiego przed korzeniem. Trzeba jeszcze poczekać aż bacopa urośnie i zasłoni wlot do filtra. A do kardynałków może byś coś dodał co w środkowej partii wody pływa?
56
One pływają wszędzie, tylko to po porostu pora karmienia i napalone są na zbliżające się jedzenie i dlatego warują przy tafli.
A przed korzeniem bo byś proponował?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.11.2011, 07:58 {2} przez
Bulkas.)
15
Przed korzeniem możesz rozsadzić swojego heńka, chyba że potrzebujesz coś innego, może glosia, mini pelia lub wgłębka umocowana do siatki albo gałęzatka?
Akwarium wygląda bardzo schludnie, urządzone prosto i z klasą, bardzo mi się podoba
56
Nie było mnie pare dni w domu, a rośliny mimo braku nawożenia sporo podrosły. Zdjęcie już po duuużej przycince, chociaż i tak jeszcze nie uporządkowałem tego do końca. Heteranthery chyba za płasko ściąłem.
Te bacopy chyba są złe... Pomyśle może nad czymś gęstszym.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2011, 20:55 {2} przez
Bulkas.)
23
Przytnij bacope to puści pędy na boki i się zagęści.