Widzisz to co napisałeś to nic nowego, o tym wiem, nie wiem natomiast czy mogę zastosować w/w preparat na okrzemki a o to właśnie pytałem. Nie mniej jednak jak już zacząłeś to dokończ, mam 45 L, oświetlenie 24w, filtracja: ceramika, fizelina, żywica jonowymienna, minikani 120 parametrów wody nie znam.
_____________________________________________________________________________________________________
Dzięki za pomoc, co ja bym bez niej zrobił

e. A teraz o w/w produkcie otóż działa na okrzemki, do mojego aQa 45L, wlałem ok 10ml tego środka i od momentu wlania tj; 30.10.11 do chwili obecnej 01.11.11, nic się nie pokazało (baniak zaciemniłem) ale kuracja ma trwać ok 6-8 tygodni więc jeszcze nie kończę, przy podmiankach będę uzupełniał specyfik a potem zobaczymy czy glonki wrócą czy nie. Przed wlaniem preparatu wyczyściłem i odmuliłem akwarium, umyłem roślinki i podmieniłem wodę ok 40-45%. Wcześniej takie zabiegi nie pomagały. Teraz woda kryształ nie widać żeby okrzemki wróciły

, jeszcze poczekamy i zobaczymy. Jak by co to dam znać. Najważniejsze że rybcie są całe i zdrowe.
Tak wyglądały roślinki:
A tak wygląda dziś akwarium:
Poniżej wstawiam link do testu tego preparatu, chłopak zrobił chyba dogłębnie i dość skrupulatnie dziś znalazłem:
Test - Algen Stop Spezial