• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[54l-ogólne] Moje pierwsze akwarium

Daj ogłoszenie w zakładce >>> Oddam/Przyjmę/Wymienię
Może ktoś chętny się znajdzie

Kula hymmm.

nie jestem przeciwny kulą, a kulką o pojemności
mniejszej niż 20l bez osprzętu.

http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=38957

mój ulubiony temat

Aktualizacja po niewielkich zmianach.

Obsada:
10x neon inessa
2x pielęgnica ramireza
4x kirysek spiżowy (2 albinosy)
4x otosek
2x ampularia
2x hellena
1x bojownik

Na przód akwarium podsypałem drobnego żwiru i dodałem korzonki oraz łupinę kokosa. Docelowo przyjdą jeszcze liście dębu i może jakieś drobne gałązki.

Jaki pokarm najlepiej stosować do takiej obsady? Na razie karmię uniwersalnym Tropicala i od czasu do czasu wodzień.
Który filtr będzie lepszy do takiej obsady: AQUAEL TURBO 350 L czy AQUAEL FAN 1 PLUS?

filtry oba albo dokup jakis zewnetrzy kaskade albo kubelek 500l/h-1000l/h i bedzie ladnie Wink

(13.08.2011, 21:12)WooWer napisał(a):  filtry oba albo dokup jakis zewnetrzy kaskade albo kubelek 500l/h-1000l/h i bedzie ladnie Wink
Wiem, że nadają się oba. Jestem ciekaw, który będzie lepszy w moim przypadku. Do tej pory używam Aquaela z samą gąbką i jest ok.

Zostaw filtr ten co jest, roślinki go przysłonią i będzie super. Akwarium ładnie wygląda, tylko bojek tam średnio pasuje...

Pozdrawiam
Krzysiek

Mój nowy zbiorniczek http://www.akwaswiat.net/-42litry-krzymag-t-39965.html

No jak patrzę na aktualizację to nie wierzę, że to ten sam baniak! Zmiana na wielki plus Smile

Wiem, że bojownik nie pasuje ale nie będę na starość szukał mu nowego domu. Ten filtr, który mam jest już dość wysłużony, dlatego zastanawiam się nad nowym.

Aktualnie akwa wygląda tak:

Rozmnożyły się ampularie i ramirezki pilnują jajeczek, więc myślę, że warunki w akwarium są ok.
Kokony ampularii są co chwila, ale zachowałem tylko jeden do wyklucia. Aktualnie mam w akwarium ok 30 ok 0,5 cm ślimaczków. Było więcej ale odłowiłem. Więcej nie dopuszczę do wylęgu bo mi kryptokoryny już nic nie zostanie.

Dla mnie bomba. Wink

Co to za roślina [te jakby lekko pożółkłe liście]?
Jak otoski się mają/ sprawują ? Big Grin

Skocz do: