• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

25 litrów na pocżątek +obsada akwarium
Question 

Witam Smile
Jestem nowa ,na tym forum .
Mam do was takie pytanie a mianowicie :
czy w takim akwarium http://allegro.pl/akwarium-25l-profil-po...90318.html + do tego grzałka
mogę mieć bojownika +5 krewetek + 2 małże +1 glonojad + ślimak helena
Bardzo proszę o pomoc .
Ps: bardzo przepraszam na pewno było 100 takich tematów Smile

Witam
Możesz mieć bojownika, bez glonojada (prawidłowa nazwa zbrojnik). Resztę jak najbardziej możesz mieć, tylko co do krewetek to zależy od przypodobań kulinarnych bojownika. Jedni pisali że wcina krewecie inni pisali, że nie wcina, mała loteria;]

Dziękuję Wink
A co ile robić podmiankę wody i ile litrów "??

zapomnij o glonojadzie do takiego litrażu, a i weź pod uwagę że filtr znajdujący się w zestawie nie nada się bo jest po prostu chińską lipą (wiem bo miałem:p)

(10.09.2011, 15:33)wujek napisał(a):  zapomnij o glonojadzie do takiego litrażu, a i weź pod uwagę że filtr znajdujący się w zestawie nie nada się bo jest po prostu chińską lipą (wiem bo miałem:p)

a jaki filtr się nada ?

poleciłbym aquael fan mini

W tym zestawie jedynym nadającym się elementem jest ten słoik ... ups akwarium. Można by wykorzystać lampkę i zwrócić się w kierunku akwarium otwartego. Filtr jak wspomniano zwykłe badziewie. Sztuczne rośliny, otoczaki jako gratis czy chemia to już w ogóle nieporozumienie. Pozostałe elementy jak pianka, siatka czy termometr to sprawy groszowe. Za taką kwotę można nabyć lepszy zestaw.
Jeśli chciałabyś mieć krewetki to należałoby zakupić również niewymagające rośliny. Na Twoim miejscu zdecydowałbym się jedynie na krewtkarium.

40 zł to nie majątek dziękuję Smile
A co myślicie o piasku kwarcowym jako podłoże ? Zastanawiałam się czy nie dać pod spód ziemi .
Co o tym sądzicie ,jak z roślinami ?
(Buddhist_Monk "niewymagające rośliny" czyli jakie ? jestem laikiem w akwarystyce dopiero się uczę Smile )

Z ziemią jest trochę zabawy ale jak chcesz to możesz dać, poczytaj jak się ją przygotowuje.W piasku podobno rośliny lubią gnić, daj zwykły żwirek i będzie ok

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

dziękuję Kasiu Smile
Jakie rośliny rosną bardzo szybko ?

Skocz do: