• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy ona jest kotna (jest w ciąży) ? Wszelkie pytania na ten temat proszę zadawać tutaj !

Jest kotna a zresztą pewnie wszystke są jak to u gupików bywa a pomyślałeś nad tym cozrobisz jak sie urodzą ? przecież omne co miesiąc będą miec młode wiec sie nie opłaca wsadzać do otnika w ogólnym i tak pewnie z kilka sztuk ci przeżyje. Chyba ze masz je ggdzie oddawać to możesz dać do kotnika najlepiej już teraz .myśe że tak do 1 tyg może urodzić ale trudno poznać bo każda samica może o kilka dnni wcześniej lub później urodzić .

Dziękuję bardzo. Czy samo napowietrzanie w takim akwarium wystarczy? Samica pływa przy szybie do góry, a potem na dół, co to oznacza?

(03.09.2011, 15:18)Winkiel napisał(a):  Dziękuję bardzo. Czy samo napowietrzanie w takim akwarium wystarczy? Samica pływa przy szybie do góry, a potem na dół, co to oznacza?

Że jest jej źle.

To co mogę jeszcze zrobić?

Założyć normalne akwarium, z podłożem, roślinami i osprzętem.

To ma być tylko kotnik. Warto wkładać rośliny do takiego akwarium?

Oczywiście, że tak. To nie jest profesjonalna hodowla, tylko amatorska zabawa.

Stanie się coś jak zostawię ją w takim akwarium?

Jeśli zostawisz ją w takim akwarium to możliwe że zanim ją odłowisz to ona zje większość swoich młodych bo nie będą mogły sie schować . A i oczywiścxie napowitrzacz jest konieczny a filtra może narazie bym ne dawała bo może to wciągnąć małe rybki a rośliny jak najbardziej powinny być bo to ryby które lubią bardzo zarośnięte akwaria.Wiessz no możesz w tym kotniku ją zostawić raczej nic jej nie będzie ale oczywiście jak będzie napowietrzacz lub grzałka chyba że w akarium utrzymuje sę temp. 23 stopnie to grzałka by narazie była zbędna.A i pamiętaj że gdy jesxt niska temperatura lub ryba jest narażona na stres to ciąża może się przedłużyć.

cześć jestem nowym użytkownikiem i jestem ciekaw czy mój gupik
jest ciąży a oto link do obrazkahttp://www.aukcjoner.pl/gallery/006959321-.html#I1

Skocz do: