• 11 Głosów - 3.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jakie ryby ( i nie tylko ryby) do 20l - 40l zbiornika?

Haha żebym jeszcze coś takiego miała w sklepach Wink
Z Bojownikami mam złe wspomnienia, wydają mi się takie za dumne ...
Jedna ze znajomych polecała tez kiryski karłowate

jak w temacie prosze o odpowiedz. akwa 40l

(29.08.2011, 13:41)PuteKK napisał(a):  jak w temacie prosze o odpowiedz. akwa 40l

coś na dnie pływa? otoski, kiryski może?
ampularie?

cos innego? otoski kiryski ampularie odpadaja

ja bym gurami oddała, za małe akwarium, może daj neonki lub inne stadne rybki. Do sprzątania możesz dać zbrojnika lub ślimaka.

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

Za mały litraż dla zbrojnika.

Zbrojnik w 40l? nawet nie mógł by osiągnąć swoich właściwych rozmiarów, więc odpada. Gurami też oddaj bo raz, że jeden to za mało a dwa, że akwarium jest za małe na nie. Z ryb przydennych do gupików pasują kiryski. Ładnie zaprezentowały by się też pielęgniczki, np. Ramireza.

Mam teraz 4 gupiki i 3 kiryski. Za ok. miesiąc będzie 63 litrów. Co robic do tego czasu?

Witam. Posiadam puste akwarium o wymiarach 33x16x23 czyli około 12 litrów. I tak sobie myślę że można by je jakoś zagospodarować. Tylko jak? Rybek raczej żadnych nie wpuszczę bo za mały litraż ale może nadaję się na terrarium/akwaterrarium dla jakiś żyjątek. Czekam na ciekawe propozycje WinkBig Grin

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

(13.11.2011, 17:54)Lipa96 napisał(a):  Witam. Posiadam puste akwarium o wymiarach 33x16x23 czyli około 12 litrów. I tak sobie myślę że można by je jakoś zagospodarować. Tylko jak? Rybek raczej żadnych nie wpuszczę bo za mały litraż ale może nadaję się na terrarium/akwaterrarium dla jakiś żyjątek. Czekam na ciekawe propozycje WinkBig Grin

Strzaszne maleństwo, wg mnie tylko krewetki karłowate typu RC, white pearl, yellow, blue pearl wchodzą w grę, może jakieś ciekawe nieduże slimaki, nic poza tym.

Skocz do: