• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaką dodatkową świetlówkę do modułu 11W Aquaela (akwarium 54l) ?

Standardowo masz miejsce na T8 15W.
http://allegro.pl/swietlowka-hailea-15w-...91446.html
Żeby zamontować T5, musisz przerobić pokrywę.

Wpisz sobie w Google "przeróbka pokrywy 54l".

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

ap ropo modułówSmile jak je umieścić w pokrywie? muszę je jakoś wwiercić w pokrywę czy wystarczy jakiś dobry sylikon akwarystyczny? wiadomo ,że w grę wchodzi dość wysoka temperatura... mam akurat moduł aqaela 11 w , chciałem go dołożyć do pokrywy 112 l czyli 80x35, ale nie wiem jak... są jakieś dwie dziurki ale na co? nic oprócz modułu w komplecie nie ma...

T5 wymaga innych uchwytów gdyż jest cieńsza od świetlówki którą miałeś w zbiorniku wcześniej. Potrzebny jest też nowy statecznik elektroniczny. Przy twoich 54 litrach i krewetkarium takie t5 będzie najlepszym wyjściem gdyż da ci blisko 0,5 W na litr i dodatkowo doświetli równomiernie cały zbiornik, a świetlówka (moduł) który przedstawiłeś już nie.

(23.08.2011, 22:05)misior.823 napisał(a):  ap ropo modułówSmile jak je umieścić w pokrywie?

Tu nie trzeba wielkich zdolności z zakresu czynności manualnych, czy elektroniki. Przykręcasz gdzie Ci pod pokrywą pasuje i ot cała tajemnica.

Ja mam tak u siebie:

(23.08.2011, 22:05)misior.823 napisał(a):  ale nie wiem jak... są jakieś dwie dziurki ale na co?

Ja również miałem moduł aquaela, ale przyszedł uszkodzony (włącznik stłukł świetlówkę), to go zwróciłem. W to miejsce kupiłem coś nieco innego, ponieważ byłem w posiadaniu trzeciej świetlówki.

Otwory są na wkręty... W moim module wkręty były w komplecie.

Skocz do: