• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Uwaga na ogłoszenia - oszuści są wszędzie.

To, że ktoś napisze sobie Olsztyn nie znaczy że faktycznie stamtąd jest. Wpisać sobie może nawet Marsa jak ma ochotę.
Gdyby to była ta sama osoba zablokowalibyśmy ją za multikonto.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

(08.08.2011, 14:11)Kesi napisał(a):  To, że ktoś napisze sobie Olsztyn nie znaczy że faktycznie stamtąd jest. Wpisać sobie może nawet Marsa jak ma ochotę.
Gdyby to była ta sama osoba zablokowalibyśmy ją za multikonto.

A co to za problem zmienić IP?Tongue I nie chodzi o to, że wpisała sobie Olsztyn ale ta ania miała taki adres przy danych do konta bankowego.

Większość ludzi ma teraz zmienna IP i nie jest to jedyny wyznacznik do wyłapywania multikont.
Zwykle IP pokazuje Ci siedzibę dostawcy internetu w globalnej lokalizacji, a nie miejsce zamieszkania danej osoby. Możesz to łatwo sprawdzić na swoim IP http://cqcounter.com/whois/

Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Ja też się nabrała użytkownik z OLSZTYNA,"pekin04" sprzedał mi rośliny,lecz ich nie dostałam,może porównajmy nr konta,ja przeszłabym się na policję,ponieważ dzisiaj już dwie osoby mnie tak oszukały.
w ubiegłą środę napisał,że wyślę,niestety nie doszło do tego... teraz brak kontaktu...

Anonimowość w internecie nie istnieje, gdyby jakiś organ sprawą się zainteresował, nie było by problemu z dojściem do delikwenta.

Bez problemu znajdą ich po numerze konta bankowego Smile
Wystarczy sprawę zgłosić.

Pisz poprawnie !

Jeśli chodzi o adres Ip, to nie ma problemu z jego ujawnieniem, gdyż można go bez problemu sprawdzić, nawet bez konta administratora wystarczy 10-15min.

Nie tylko chodzi o dojście do tej osoby co o nawał takich spraw, przez co sprawy się przeciągają.

Ip jest zmienne, ale Maska podsieci Dla danego komputera w tej samej sieci się nie zmienia. Po adresie IP można wyciągnąć obecną Maskę podsieci. A nawet po zmianie Ip maska się nie zmienia, więc można uzyskać z niej IP jakie obecnie posiada.

Administrator strony internetowej ma prawo ujawnienia danych osobowych osobom poszkodowanym, oraz osobom bezpośrednio zaangażowanych w daną sprawę.

Jeśli jednak znajdziecie minimum 10 osób poszkodowanych macie szanse na szybkie rozwiązanie sprawy ze względu na wysoką szkodliwość czynu.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

HahaBig Grin Oszustka się wystraszyła i w końcu się odezwała. Rzekomo ma mi jutro oddać pieniądze.

Pekin04 odpisał mi,że jutro wyślę roślinki i nawet da mi skan poleconego Smile więc czekamySmile)

(09.08.2011, 16:58)akiwo napisał(a):  Pekin04 odpisał mi,że jutro wyślę roślinki i nawet da mi skan poleconego Smile więc czekamySmile)

A mówiłam, że to ta sama osobaTongue Mnie ta Ania ma przelać moje pieniądze i też dać skan przelewu pocztowegoTongue

Skocz do: