33
To, że ktoś napisze sobie Olsztyn nie znaczy że faktycznie stamtąd jest. Wpisać sobie może nawet Marsa jak ma ochotę.
Gdyby to była ta sama osoba zablokowalibyśmy ją za multikonto.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
2
(08.08.2011, 14:11)Kesi napisał(a): To, że ktoś napisze sobie Olsztyn nie znaczy że faktycznie stamtąd jest. Wpisać sobie może nawet Marsa jak ma ochotę.
Gdyby to była ta sama osoba zablokowalibyśmy ją za multikonto.
A co to za problem zmienić IP?

I nie chodzi o to, że wpisała sobie Olsztyn ale ta ania miała taki adres przy danych do konta bankowego.
33
Większość ludzi ma teraz zmienna IP i nie jest to jedyny wyznacznik do wyłapywania multikont.
Zwykle IP pokazuje Ci siedzibę dostawcy internetu w globalnej lokalizacji, a nie miejsce zamieszkania danej osoby. Możesz to łatwo sprawdzić na swoim IP
http://cqcounter.com/whois/
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
2
Ja też się nabrała użytkownik z OLSZTYNA,"pekin04" sprzedał mi rośliny,lecz ich nie dostałam,może porównajmy nr konta,ja przeszłabym się na policję,ponieważ dzisiaj już dwie osoby mnie tak oszukały.
w ubiegłą środę napisał,że wyślę,niestety nie doszło do tego... teraz brak kontaktu...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.08.2011, 15:27 {2} przez
akiwo.)
24
Anonimowość w internecie nie istnieje, gdyby jakiś organ sprawą się zainteresował, nie było by problemu z dojściem do delikwenta.
33
Bez problemu znajdą ich po numerze konta bankowego

Wystarczy sprawę zgłosić.
Pisz poprawnie !
22
Jeśli chodzi o adres Ip, to nie ma problemu z jego ujawnieniem, gdyż można go bez problemu sprawdzić, nawet bez konta administratora wystarczy 10-15min.
Nie tylko chodzi o dojście do tej osoby co o nawał takich spraw, przez co sprawy się przeciągają.
Ip jest zmienne, ale Maska podsieci Dla danego komputera w tej samej sieci się nie zmienia. Po adresie IP można wyciągnąć obecną Maskę podsieci. A nawet po zmianie Ip maska się nie zmienia, więc można uzyskać z niej IP jakie obecnie posiada.
Administrator strony internetowej ma prawo ujawnienia danych osobowych osobom poszkodowanym, oraz osobom bezpośrednio zaangażowanych w daną sprawę.
Jeśli jednak znajdziecie minimum 10 osób poszkodowanych macie szanse na szybkie rozwiązanie sprawy ze względu na wysoką szkodliwość czynu.
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!
2
Haha

Oszustka się wystraszyła i w końcu się odezwała. Rzekomo ma mi jutro oddać pieniądze.
2
Pekin04 odpisał mi,że jutro wyślę roślinki i nawet da mi skan poleconego

więc czekamy

)
2
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.08.2011, 17:05 {2} przez
Norka1990.)