11.07.2011, 20:59
Witam.
Jestem początkującym akwarystom, ale jak czegoś potrzebowałem, pytałem tutaj na forum i mi pomogliście przy wyborze filtra, podłoża itp
Akwarium kupiłem ponad 3 miesiące temu, ale nie było czasu się tym zająć, teraz dopiero mam więcej czasu.
Akwarium
128 litrów proste.
Filtracja
AquaEl Fan 3 Plus
Robi niezły kocioł w akwarium i chyba go trochę przykręcę
Grzałka
Z termostatem 150W
Ale na razie odłączona, bo woda ma 26 stopni
Oświetlenie
Standardowe 2x 18W Philips
Podłoże
Piasek kwarcowy biały 20 kg
Roślinki
Cryptocoryna lutea
Ludwiga Natan
Ehinodorus Green ocelot
Lileopsis
i coś jeszcze, kartka z nazwą odpadła
Wszystko zostawiam na 3 tygodnie, niech dojrzeje.
Korzeń kupiłem w zoologicznym, 22 złote dałem, póki co to go już wygotowałem raz, teraz gotuje się drugi raz w roztworze soli, później do wody go i zobaczę, czy zatonie.
Co do przeźroczystości wody, to na razie jest mętna, ale to się raczej z czasem zmieni
Czy roślinki będą tak docelowo to nie wiem, pewnie coś zmienię. Nad obsadą pomyslę, mam jeszcze czas
Tła jeszcze nie ma, ale będzie czarna Fototapeta.
Acha, no i pełno bąbelków od chloru, da się coś z tym zrobić, to ustąpi, czy trzeba z tym walczyć?
Proszę o wszelkie sugestie i pozdrawiam!
Przymiarka korzenia:

Akwarium po zalaniu:

Korzeń gotowany:
Jestem początkującym akwarystom, ale jak czegoś potrzebowałem, pytałem tutaj na forum i mi pomogliście przy wyborze filtra, podłoża itp

Akwarium kupiłem ponad 3 miesiące temu, ale nie było czasu się tym zająć, teraz dopiero mam więcej czasu.
Akwarium
128 litrów proste.
Filtracja
AquaEl Fan 3 Plus
Robi niezły kocioł w akwarium i chyba go trochę przykręcę

Grzałka
Z termostatem 150W
Ale na razie odłączona, bo woda ma 26 stopni
Oświetlenie
Standardowe 2x 18W Philips
Podłoże
Piasek kwarcowy biały 20 kg
Roślinki
Cryptocoryna lutea
Ludwiga Natan
Ehinodorus Green ocelot
Lileopsis
i coś jeszcze, kartka z nazwą odpadła

Wszystko zostawiam na 3 tygodnie, niech dojrzeje.
Korzeń kupiłem w zoologicznym, 22 złote dałem, póki co to go już wygotowałem raz, teraz gotuje się drugi raz w roztworze soli, później do wody go i zobaczę, czy zatonie.
Co do przeźroczystości wody, to na razie jest mętna, ale to się raczej z czasem zmieni

Czy roślinki będą tak docelowo to nie wiem, pewnie coś zmienię. Nad obsadą pomyslę, mam jeszcze czas

Tła jeszcze nie ma, ale będzie czarna Fototapeta.
Acha, no i pełno bąbelków od chloru, da się coś z tym zrobić, to ustąpi, czy trzeba z tym walczyć?
Proszę o wszelkie sugestie i pozdrawiam!
Przymiarka korzenia:

Akwarium po zalaniu:

Korzeń gotowany: