Z opisu wygląda na danio lamparcie czerwone weloniaste.
(11.07.2011, 18:59)Shahira napisał(a): Mam te rybki od 5 lat i wstyd się przyznać że nie mam pojęcia co to za gatunek xD
Dlatego proszę o waszą pomoc ^^
Zdjęcie ^^:
Prawdopodobnie Żałobniczki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.07.2011, 17:24 {2} przez Kaef.)
Niestety nie mam jak dodać zdjęcia ale mam cztery rybki, podobne wielkością do głupika i nie wiem co to jest Mają czerwone łebki, potem są całe przeźroczysto-żółte i mają czarno-białe ogony. Są dłuższe od gupików
(12.07.2011, 22:22)Demetra113 napisał(a): Niestety nie mam jak dodać zdjęcia ale mam cztery rybki, podobne wielkością do głupika i nie wiem co to jest Mają czerwone łebki, potem są całe przeźroczysto-żółte i mają czarno-białe ogony. Są dłuższe od gupików
(12.07.2011, 22:22)Demetra113 napisał(a): Niestety nie mam jak dodać zdjęcia ale mam cztery rybki, podobne wielkością do głupika i nie wiem co to jest Mają czerwone łebki, potem są całe przeźroczysto-żółte i mają czarno-białe ogony. Są dłuższe od gupików
Witam, na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi...
Mój problem polega na tym że byłem w sobotę w zoologicznym z zamiarem kupienia Grubowarga Syjamskiego w celu "wykoszenia" nitkowatych ciemnych glonów z moich roślinek, będąc tam dowiedziałem się od sprzedawcy że aktualnie nie posiadają ale poleca za to lepszą "maszynę". Kupiłem, posłuchałem sprzedawce z lekkim nie dowierzaniem, ale to co zobaczyłem w moim akwarium przeszło moje wszystkie oczekiwania.... wszystkie 2-3mm nitki wystające z roślinek zniknęły....
Mój problem polega na tym że nie pamiętam jak się nazywają (mam dwie) a chciałbym się dowiedzieć coś więcej na temat tych rybek.
Dziękuję za pomoc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.07.2011, 19:55 {2} przez thomasg73.)