• 6 Głosów - 3.83 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wszelkie pytania dotyczące identyfikacji roślin proszę zadawać w tym temacie.

(17.05.2011, 19:36)macflu napisał(a):  co to jest za roślina?
Co to za okazy. Ciężko określić gatunek przy takim rozmiarze i kondycji roślin. To jakiś wspaniały zestaw z allegroBig Grin

To prawdopodobnie Shinnersia rivularis ale młoda i uprawiana gorszych warunkach świetlno-nawozowych

Witam serdecznie mam pytanie o nazwę roślinki którą mam na drugim planie zaraz za glostostigmą. Tutaj zamieszczam parę fotek:

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Mi to wygląda na hydrophila polysperma.

Witam kupiłem dzisiaj mech chyba mech lecz nie wiem co to jest za odmiana.Czy on się rozrośnie.Co mam dodawać??

*Temperatura wody-28 stopni
*Akwarium 120l
*podłoże kamyczki

Macie tu zdjęcie tego mechu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8a5...c3437.html

Z Góry dziękuję

(21.05.2011, 22:28)KamiluSS13 napisał(a):  Macie tu zdjęcie tego mechu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8a5...c3437.html

Smile
To nie mech tylko gałęzatka Smile
Przyjemna "roślinka"...tzn. tak na serio to glon, ale bardzo ładnie wygląda, właśnie w formie kulek, albo ew. możesz to rozpłaszczyć (zerknij w mój temat 112l- adres w sygnaturce- tam masz dość spory trawniczek zrobiony z gałęzatki).
rośnie ale baaaaardzo pooooowoli Smile

Witam wszystkich, likwiduję akwarium i chciałbym sprzedać jakoś roślinki po nazwach, a nie ma ich w moim atlasie roślinek Sad

Bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu Sad

Załączone pliki Miniatury

Czy to są na pewno rośliny akwariowe? Mi one nie wyglądają... A na pewno ta druga. Ostatnia to może być jakaś hygrophila ale bardzo mało prawdopodobne.

-.-'

(02.07.2011, 14:11)Seoo napisał(a):  Czy to są na pewno rośliny akwariowe? Mi one nie wyglądają... A na pewno ta druga. Ostatnia to może być jakaś hygrophila ale bardzo mało prawdopodobne.

I pewnie mieliście rację, wygląda na to, że ta druga roślina to zwykła dracena :/ ehhhh :/

Co to za mech?

Jeśli to pomoże w identyfikacji to bardzo szybko się przyczepił do korzenia.

Skocz do: