24
toomeka@wp.pl napisał(a):Ja słyszałem, że szkodzi nie tylko bakteriom ale też głowicy a ile w tym prawdy???
P. Tomku, ale czemu dwutlenek z bimbrownii miałby szkodzić głowicy, a powietrze z otoczenia nie?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.06.2011, 22:57 {2} przez
Kondziu360.)
36
Nie wiem napisałem co wyczytałem. Na chłopski rozum nic nie powinno się stać ale być może jest jakieś ale
55
Troszeczkę mnie wystraszyliście więc zrobię sobie ten dyfuzor z lipy.
Na pewno wędzie to lepsze rozwiązanie dla glowicy i dla moich wrażliwych uszu
55
Czy ktoś z Was używa tego testu:
http://allegro.pl/jbl-test-staly-co2-ph-...91242.html
Czy to jest coś warte?
29
Ja go używałem przez okres około pół roku. Pokazywał mi odpowiednie wartości do badanej wody. Wszystkie te mierniki są takie same, różnią się tylko wyglądem estetycznym. Czy jest coś wart na pewno tak, w końcu pokazuje jakie jest PH panujące w wodzie, nie trzeba co chwila robić testów
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.12.2011, 10:59 {2} przez
greg3or.)
0
witam chcę wmontować grzałkę 250 lub 300WAT do korpusu filtra wody (reaktora) i co2 ale waham się co do grzałki czy taka mocna grzałka może być? a co do grzania będzie grzać tak jak ma? chodzi mi tu o wydajność.aaaa i jeszcze jedno kupując grzałkę muszę patrzeć również na długość aby weszła do filtra a nie mam jeszcze nic kupionego zbieram dane

proszę o pomoc z góry dzięki pozdrawiam Łukasz
Witam. Dzisiaj kupiłem reaktor CO2 Aquatic Nature Tornado. Zamierzałem kupić Sera 500 ale pan w sklepie prezentując mi go pokazał jego "wytrzymałość". Otóż ułamał on przyłącze wężyka do CO2:-) Nie wiem czy to jednorazowy przypadek (toomeka@wp.pl taki posiada i mu służy, zresztą dziękuję mu za pomoc w wyborze) czy każdy z nich tak ma bo tworzywo z którego jest wykonany jest widać bardzo kruche. Po drugie Sera była na większą średnicę węży i musiałbym zastosować redukcje ale to już nie aż taki znowu kłopot. Co do Tornado to po podłączeniu od razu musiałem zmniejszyć dawkę CO2 gdyż bardzo dobrze rozpuszcza on dwutlenek węgla. Jeżeli ktoś zastanawia się nad którymś z nich to oba działają na tej samej zasadzie i myślę, że można to rozwiązanie śmiało polecić. Wiem, że masa osób robi reaktory z filtrów narurowych ale zamawiając poszczególne części z Allegro (korpus 30zł+przesyłka, w sklepie stacjonarnym korpus widziałem po 70 zł) wyszło by mnie na to samo jak nie więcej także kupiłem gotowe rozwiązanie. Jeśli ktoś się zastanawia to polecam.
3
Witam!czy ktoś mógłby Mi zaproponować jakiś gotowy sprzęt Co2 do akwarium 112l.interesuję mnie tylko gotowy do zamontowania i użytku sprzęt tj;jaki?cena?może jakieś linki.Dziękuję za info.
Akwarium 112l profil Lt
podloże;żwir na ziemi ogrodowej
flora;cryptokoryna,zabienice,anubias,nadwodka szerokolistna,kilka innych prostychy w hodowli
fauna;
8*otostek
25*neon innesa
pielegniczka kakadu 1+2
9
witam,
chciałbym kupic zestaw CO2 do akwarium 300l, wiem ze jest wiele postów w tym topicu na ten temat ale aukcje z allegro wygasają i cięzko zobaczyc o jaki zestaw ktos pytał. Wiadomo ze chciałoby sie wydać jak najmniej za jak najlepszy sprzet. Proszę o jakieś konkretne porady.
mi po głowie chodzi taki zestaw
http://allegro.pl/zestaw-co2-professiona...13888.html
czy jest to dobre rozwiazanie?
jesli nie to prosze o inne ale tak do 500zł za komplet. Z góry dzięki za pomoc