• 14 Głosów - 4.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 54l-63l - czytaj i pytaj w tym temacie w razie problemów

Z tym to są zawsze problemy. Ostatnio napaliłem się na pielęgniczki boliwijskie i mówię do gościa ze sklepu:
- Parę poproszę.
- Nie rozpoznamTongue
- To wezmę 4 a później jak będę miał parkę to resztę wymienię na jakąś rybkę albo pokarm.
- Nie! On nie zna warunków w moim akwarium, choroby, sratatata.
Ale o rośliny i mchy to się pytał pajac a ja ch...!
Zaniosłem łodygi i mchy do konkurencji.
Zasada jest jedna: Kupiłeś to sobie z tym radź. Kasa zaklepana.
Jakby to były jakieś bocje, czy inne takie frykasy to darmo by wziąłSmile

Szkoda mi ich odawać.

54l-taki sobie
12l-Giętkoząb kulasek

(22.04.2011, 17:01)Mikołaj111 napisał(a):  Szkoda mi ich odawać.

To załóż większy zbiornik.

Szukam obsady do 54 litrów MAKSYMALNIE BEZPIECZNEJ DLA SAMCA BOJOWNIKA.
Chodzi o to, żeby rybki się nie pozabijały. Dołożę, ze bojownik jest mocno wybarwiony i raczej w typie złośnika... Nie wiem czy na 100% dobrym pomysłem będzie mu zmieniać lokal... Teraz mieszka w 20l...
Myślałam o kiryskach/otoskach/piskorkach i zwinnikach...

Nikt wcześniej nie odpowiedział, więc powtarzam pytanie

Zrób w akwa kryjówki i zapewnij gęstą roślinność, wtedy możesz dać piskorki sumatrzańskie (typ lubiących się schować) i razbory klinowe jako ławica (8-10 sztuk).

Witam wszsystkich! Dzisiaj zrobiłam restart akwarium, po tym jak dwie rybki zdechły. Nie chciałam się denerwować, czy resztę też to czeka. Moje akwarium ma 54 litry. Aktualnie obsada wygląda tak: 7 brzanek wysmukłych, 2 kirysy i 2 prętniki. Jakie inne rybki mogłyby w nim pływać??? Czekam na wasze sugestie.

Ja osobiście chciałabym mieć gurami mozaikowe, są takie piękne, ale nie wiem czy się nadają...

Ostrzeżenie:

dublowanie wątków, dublowanie pytań, lenistwo - 20%
100% = ban

Poczytaj o podstawach akwarystyki, korzystaj z opcji SZUKAJ i przeglądaj tematy podwieszone w poszczególnych działach.
Kejdi

Kirysy czy Kiryski - jakie? Ja proponuje Kiryski np. pigmeje 5 sztuk. Brzanek możesz dokupić do 10 sztuk. I powinno być ok.

Twoje 54-litrowe akwarium jest zbyt małe na gurami... Minimum dla nich to 100L.

Pozdrawiam
Krzysiek

Mój nowy zbiorniczek http://www.akwaswiat.net/-42litry-krzymag-t-39965.html

1 kirysek to pstry, drugi Panda

A wolałabym, żeby po akwarium pływały ze trzy jakkieś większe rybki, a nie tylko takie malutkie jak brzanki

Niestety tak bywa w takim zzbiorniczku duze ryby nie będą się czuły zbyt dobrze...Oczywiśćie możesz tam wsadzić 5 gurami i będą żyć.ALE JAKIE TO BĘDZIE ŻYCIE???

Mam 11 lat...

Czasem się myle ;)

AkWaRyStYkA
Moja Pasja ;*

https://aquaforumlublin.fora.pl/

no to dajcie jaieś inne propozycje

Skocz do: