0
ja tam jak miałem gupiki to przerzucałem je do innego zbiornika bo w tym ogólnym to jak się małe urodziły to je inne ryby zjadały a nawet sama matka. Duże ciekawych informacji znajdziesz w ciekawym
artykule który poświęcony jest rybom.
2
witam, z racji ze jestem nowy to prosze o wyrozumiałosc

a wiec, załozylem sobie akwarium z gupikami, czytam sobie na ich temat i zauważylem u swojej ze ma czarna plamke i duzy brzuszek (wg mnie) prosze powiedzcie mi czy w czas wlozylem ja do kotnika czy zbyt szybko?
23
Wg mnie to będzie sie kocić lada dzień. Ale jeśli masz w akwarium dużo żywych roślin to nie musisz jej trzymać w kotniku. Jakieś młode na pewno dadzą rade uciec.
[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]
2
to swietnie

pierwszy raz bede wujkiem

nie mam wlasnie duzo roslinek i akwa tez nie za wielkie wiec wole w kotniku, mam nadzieje ze przezyja

jak sie urodza wrzuce zdjecia

)
2
Po zdjęciach widać że sie nie okoci "lada dzień"... musisz poczekać jeszcze pare dni. Powinna mięć taki aż kanciasty brzuch a na razie jeszcze nie ma, ale kotna jest
2
ahm, no ok

w sumie moze to i dobrze bo przez 4-5dni nie bedzie mnie w domu a rodzicom pozwalam tylko karmic rybki

wiec jak wroce to sie okocą i bede miał malusienkie gupiki!!!!!!!!!<juhu>
23
Też sie tak cieszyłem jak zaczynałem z akwarystyką. A teraz to już mi sie znudziły ciągle te małe gupiki i redukuje je po przez dokarmianie bojownika ;p.
[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]
2
hehe

a powiedz mi ile po urodzeniu musze odczekac az samce sie ladnie zabarwia, a samice beda kotne? tak w przyblizeniu oczywiscie
12
(13.03.2011, 02:40)Furian5 napisał(a): hehe
a powiedz mi ile po urodzeniu musze odczekac az samce sie ladnie zabarwia, a samice beda kotne? tak w przyblizeniu oczywiscie 
Samica będzie miała małe prawdopodobnie za kolejne 3-4 tygodnie, a na małe żeby wyrosły to będziesz musiał czekać około 2-3 miesięcy albo troszkę dłużej.
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
2
To zależy

Samica jak będzie gotowa do zapłodnienia powinna mieć taką białą kropkę koło odbytu czy tam rurkę wtedy jest dojrzała płciowo

jak napisał davvid to gdzieś tak ze 3 miesiące