• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pomoc w uporządkowaniu zbiornika [200L]

Roślinki jakieś są całkiem fajnie jest, ale jak dojdą roślinki i jeszcze urosną, to będzie jeszcze lepiej.
Te skalarki to chyba dopóki nie urosną to tyle. Bo chyba nie powiesz, że masz zamiar 2/3parki skalarów w 200l trzymać ? Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

(06.03.2011, 19:02)Malutki napisał(a):  Te skalarki to chyba dopóki nie urosną to tyle. Bo chyba nie powiesz, że masz zamiar 2/3parki skalarów w 200l trzymać ? Smile

Myślałem, że 2 parki mogą być w 200l?

p.s Ile te skalarki mogą mieć? 6 miesięcy?

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

Witam.

Nastąpiło parę zmian w zbiorniku. Dzisiaj doszły roślinki, i kupiłem zewnętrzny filtr Fluval 405 (jeszcze nie jest uruchoniony, ponieważ muszę dokupić gąbki)

Na dzień dzisiejszy zbiornik wygląda tak. W sobotę postaram się poprzesadzać roślinki, ponieważ nie bardzo mi się to wszystko podoba. Lecz jednak postanowiłem wstawić fotki i 'posłuchać' waszych wypowiedzi.

Pozdrawiam.

Załączone pliki Miniatury

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

(10.03.2011, 23:01)davvid napisał(a):  Witam.

Nastąpiło parę zmian w zbiorniku. Dzisiaj doszły roślinki, i kupiłem zewnętrzny filtr Fluval 405 (jeszcze nie jest uruchoniony, ponieważ muszę dokupić gąbki)

Na dzień dzisiejszy zbiornik wygląda tak. W sobotę postaram się poprzesadzać roślinki, ponieważ nie bardzo mi się to wszystko podoba. Lecz jednak postanowiłem wstawić fotki i 'posłuchać' waszych wypowiedzi.

Pozdrawiam.

według mnie nie wygląda źleSmile możesz sobie poczytać jeszcze różne ciekawe artykuły gdzie dowiesz się dużo ciekawych rzeczy.

(10.03.2011, 23:48)kkm napisał(a):  według mnie nie wygląda źleSmile możesz sobie poczytać jeszcze różne ciekawe artykuły gdzie dowiesz się dużo ciekawych rzeczy.

Dzięki za link.

P.S Jakieś propozycje co zrobić z nurzańcem? Nie podoba mi się tak jak jest teraz.

Chodzi Ci o to, że nie chcesz mieć takiej ściany z Nurzańca ?
Nie wiem jakiej wielkości są dokładnie te Skalarki , ale tak myślę, że z 6-8 miesięcy mogą mieć.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

(11.03.2011, 00:23)Malutki napisał(a):  Chodzi Ci o to, że nie chcesz mieć takiej ściany z Nurzańca ?
Nie wiem jakiej wielkości są dokładnie te Skalarki , ale tak myślę, że z 6-8 miesięcy mogą mieć.

No nie wiem właśnie... u kogoś mi się podoba, ale u mnie wydaje mi się, że jest 'bałagan' w akwa jak on jest na tylnej szybie, co jeszcze mógłbym z nim zrobić?

super akwarium zazdroszcze ci Big Grin ja to mam do tego pecha bo nawet klatki chomiczej mam najbrzydszą ciagle do niej kombinuje i nici..
nurzaniec wygląda super!

akwarium 200l

nie kupuj rybom kuli!

Dzięki za mile słowa. Lecz jednak jutro będę coś 'kombinował' w akwa bo ten nurzaniec coś mi nie pasuje...
no i kabomba musi iść bardziej na tył.

Pozdrawiam.

Witam. Coś mi się w tym moim akwa nie widziało, roślinki jakoś mi nie pasowały i się dzisiaj popołudniu wziąłem do roboty. A oto tego efekty:

Flora:
- Sagittaria subulata (strzalka)
- Vallisneria americana (nurzaniec olbrzymi)
- Anubias Nana (anubias)
- Alisma (zabienica)
- Cladophora (gałęzatka)
- Ceratopteris cornuta
- Limnophila sessiliflora (limnofilia bezszypułkowa)
- Cabomba caroliniana (kabomba karolińska)

Doszły jeszcze rybki, na tą chwile w zbiorniku jest:
- 10 małych skalarów (do czasu kiedy się nie dobiorą w parki)
- 20 Neonków
- 4 Kiryski
- 1 Zbrojnik Niebieski

Czekam na komentarze.

Pozdrawiam.

Skocz do: