07.03.2011, 21:35
Witajcie,
potrzebuję pilnej rady. Od dwóch dni jestem posiadaczką akwarium, w którym mam między innymi raczka orange i miałam dwie krewetki filtrujące. Miałam, bo dziś w nocy wyszły z akwy po kablu od grzałki
Dzisiaj też mój rak zaczął się dziwnie zachowywać, jest apatyczny, kuli ogon, często się chowa, zrobił się też bledszy i na dodatek ma nieskoorynowane ruchy kończyn. Trochę poczytałam i przypuszczam, że może to być dżuma, ale nie jestem pewna, nie ma czerwonych plam, ale nad kończynami nie panuje. Nie wiem czy szykuje się do wylinki czy jest chory, na dodatek krewetki wyszły z akwy co by sugerowało, że też mogły być chore. Pomocy!! napisznie coś, bo nie wiem co robić..
Ecik
potrzebuję pilnej rady. Od dwóch dni jestem posiadaczką akwarium, w którym mam między innymi raczka orange i miałam dwie krewetki filtrujące. Miałam, bo dziś w nocy wyszły z akwy po kablu od grzałki
Dzisiaj też mój rak zaczął się dziwnie zachowywać, jest apatyczny, kuli ogon, często się chowa, zrobił się też bledszy i na dodatek ma nieskoorynowane ruchy kończyn. Trochę poczytałam i przypuszczam, że może to być dżuma, ale nie jestem pewna, nie ma czerwonych plam, ale nad kończynami nie panuje. Nie wiem czy szykuje się do wylinki czy jest chory, na dodatek krewetki wyszły z akwy co by sugerowało, że też mogły być chore. Pomocy!! napisznie coś, bo nie wiem co robić..Ecik