• 17 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OBSADA 50l-90l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.

Toleks Ci dobrze napisał.Rybki oddaj jak najszybciej,bo w takim akwarium skarłowacieją.
Jak to zrobisz, to możesz dokupić 1+1 pielęgniczka ramireza albo 1+2 bojownik wspaniały lub 1+2 pielęgniczka żółta.
Wtedy będziesz miał:
-1+1 pielęgniczka ramireza/1+2 bojownik wspaniały/1+2 pielęgniczka żółta
-15x zwinnik
-6x kirysek
I to będzie dobra obsada do takiego akwarium.

112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral

Witam,
no to ja napisze wreszcie. Akwarium 60 l, stoi ponad miesiąc, rybki znacznie później kupione. Testów nie robiłem. Filtr Aquael Fan 1, grzałka 75 W, podłoże żwirek, korzenie, roślinki póki co wstrzymam się z nazwami bo dokładnie nie wiem, ale kiepsko rosnące są na razie. Temperatura 24-25 stopni.
Rybki
- prętnik czerwony (parka, mam nadzieję bo ja nie rozróżniam jeszcze płci),
- nenon czerwony (10 szt., miał być inesa, ale gościu w sklepie mi ten wcisnął)
- kirysek panda (6 sztuk).
No i w piątek wziąłem na chwilowe użyczenie bocje wspaniałą, bo mam problemik ze ślimakami, ale mało jest nimi zainteresowana, więc ją chyba oddam. Nadal sam ich zabijam dziennie tak 3-5 sztuk.
Karmienie pokarmami Tropicala (różne rodzaje). Zastanawiam się nad kilkoma otoskami jeszcze.
Co myślicie o takiej obsadzie? (tylko ta od pauz, bo bocja jest tylko "gościnnie").
http://img194.imageshack.us/i/akwan.jpg/

Dobry start, i spoko akwariumSmile .Widać,że się wysiliłeś i trochę wcześniej poczytałeś.Zdjęcie chyba niedługo po zalaniu?Termometr dałbym gdzieś do tyłu.I polecam grzałki Atmana-są krótkie i nie trzeba ich wsadzać na skos.Co do obsady,to ja bym już nic nie dodawał,ale niech się też inni wypowiedzą.

Zdjęcie to zaraz po zalaniu. Termometr już wyemigrował na bok. Jedynie co moim zdaniem zawaliłem to podłoże (troche za grube). Jak będę miał więcej zdjęć to wrzucę do osobnego wątku.

Fakt,podłoże trochę za grube,ale nic nie pisałem bo myślałem że takie Ci się podoba-kwestia gustuSmile.

Ile można wrzucić Neonów Innesa lub Razbory Klinowej do 74l razem z 6 otoskami i haremem bojownika?

Akwa o wymiarach 60x35x35.

Otosek rośnie dość spory, na 72l wydaje mi się że za dużo ich masz, ale niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą. Osobiście zostawiłbym 2-3 otoski. Neonów sądzę że 10-15 szt spokojnie będzie sobie żyło, razbora podobnie przy czym pamiętaj że o ile neon jest mniejszy od razbory więc z razborą ostrożnie z ilością.

Co ty opowiadasz? Big Grin Otosek rośnie do 4cm więc jest małą rybką. Myślę że 6 jest ok na 74l. Poza tym to ryby stadne i 4-5 sztuk to minimum.
Neonów kilkanaście możesz dać.

(02.03.2011, 13:58)Bulkas napisał(a):  Otosek rośnie do 4cm więc jest małą rybką.
Racja, mój błąd i zagapienie, nie wiem czemu Sadale myślałem o kosiarce.

O otoski się nie martwię bo wiem ile ich mogę mieć. A moje pytanie już nie aktualne, bo zanim otrzymałem odpowiedź na tym forum to już dawno wiedziałem z innych ile jakiej rybki mogę mieć. I już pływa sobie 15 neonków Wink

Skocz do: