• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bimbrownia i wszystko co z nią związane

(26.02.2011, 23:19)Lipa96 napisał(a):  Od nowa zacier zrobić.

Moja bimbrownia jest dokładnie taka http://roslinne.dzs.pl/menu/bimbrownia-co2/

moja jest taka sama tylko w innych ilościach ;/. A jak bym odlał trochę tego zacieru ? Pomogło by to coś ?

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

Ja daję z 3-4szklanki cukru i paseczek drożdży a nie całe Big Grin

GG:9678802

(26.02.2011, 23:31)Toleks napisał(a):  Ja daję z 3-4szklanki cukru i paseczek drożdży a nie całe Big Grin

Wiedziałem że coś będzie nie tak, eeeh. No trudno. Nie będę na razie robił nowej, zrobię jak dojdzie dyfuzor.

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

No tak jak mówię 1/4 kostki. Odlanie nic nie da. Zrób nowy zacier jak będziesz miał po żądny dyfuzor, przecież koszty składników to około 5 zł, wiec nie jest to majątek.

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

(26.02.2011, 23:42)Lipa96 napisał(a):  No tak jak mówię 1/4 kostki. Odlanie nic nie da. Zrób nowy zacier jak będziesz miał po żądny dyfuzor, przecież koszty składników to około 5 zł, wiec nie jest to majątek.

Wiem, wiem. Właśnie tak napisałem. Na razie nie będę nic robił. Poczekam aż przyjdzie dyfuzor. Jeszcze ten teraz przelałem do większej butelki, możne będzie lepiej, ale wątpię. Poczekam aż przyjdzie dyfuzor i zrobię zacier jeszcze raz. Lecz tym razem upewnię się że daje odpowiednia ilość drożdży. HAHA! Chodzi oto, że tam w tym przepisie jest napisane żeby dać 100g drożdży i 4 szklanki cukru. To tak zrobiłem.

To i tak źle. Ma być 4 szklanki cukru na 1/4 kostki drożdży.

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

(26.02.2011, 23:49)Lipa96 napisał(a):  To i tak źle. Ma być 4 szklanki cukru na 1/4 kostki drożdży.

Już teraz będę wiedział.

Ja zawsze daję 1-2cm pasek z 10g drożdży, 2 szklanki cukry, 1 litr wody i łyżeczkę sody oczyszczonej.

(27.02.2011, 10:52)Bulkas napisał(a):  Ja zawsze daję 1-2cm pasek z 10g drożdży, 2 szklanki cukry, 1 litr wody i łyżeczkę sody oczyszczonej.

A ile litrów wody w tej drugiej butelce?

wody z zacierem 1l a tej samej wody 0.5l możesz dać.

GG:9678802

Skocz do: