14
szczęściarz

hehe, dużo ich masz

a poza rybkami masz jakieś zwierzęta??
GG: 6306572 :*
14
14
hehe

no masz rację.

pająkowi łatwiej

ale najpierw rybki, pająk poczeka
14
można

chciałam ją wczoraj zabić, ale nie mogłam

rybka sama się zabiła
1
Trudno - czasami tak bywa. Też nie jestem zwolennikiem dobijania ryb i nigdy tego nie robiłam swoim rybom. Wiem że czasami usmiercenie jest bardziej humanitarne niż patrzenie jak ryba cierpi ale nigdy nie masz pewności ze to już koniec. Sama miałam przypadki "cudownego ozdrowienia" u siebie w akwariach. Dlatego zawsze czekam i próbuję ratowac dokąd się da. I uważam ze nia bardzo jest tu miejsce na teksty - "a nie mówiłam", bo nigdy nie masz pewności co będzie. Kazdy ma swoje metody postępowania - ja eutanazji nie neguję, jak ktoś ma sumienie niech dobija ryby.
A co do stresowania ryb - nie uważacie że już sama choroba nie mówiąc o jej zaawansowaniu powoduje wystarczający stres? Po prostu czasem ten stres związany z łapaniem i przemywaniem jest konieczny żeby ryba przeżyła. Wiem że najbardziej komfortowe warunki dla rybek są wtedy, kiedy się zbytnio w akwarium nie ingeruje ale czasami po prostu są tylko dwa wyjscia - wszyscy wiemy jakie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.05.2008, 09:22 {2} przez
Beata19732.)
2
Przepraszam że wznawiam stare forum, ale Ostatnio zakpiłam Molinezje Samice ponieważ ma bardzo intensywny kolor i wgl

Pan z zoologicznego powiedział że jest kotna to był następny plus.
Jak ją wpuściłam w domu do akwarium i wtedy jej sie dokładnie przyjrzałam i ma taką plamke białą na oku podejrzewam właśnie że to pleśniawka, ma odstające bardziej drugie oko.
I moje pytanie jest takie czy ona mi urodzi te małe czy też nie, czy urodzą sie martwe? i cy ta pleśniawka im nie bd zagrażać nie wiem co robić za bardzo z tą rybką.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi
19
Mam ten sam problem , ale moja Molinezja ma cały lewy bok biały a jej prawa płetwa jest przeźroczysta i duzo mniejsza od drugiej , cała biała i ryba nią nie rusza , strasznie to wyglada , nie chce zeby cierpiała , dałem ją do 25l i wlałem ICHTIO firmy TROPICAL , nic to nie pomaga a białe miejsce sie powieksza a płetwa płetwa maleje . Jak to leczyć .
Ryba je normalnie . W akwarium 26stopni .
[112l] Ogólne
12
(11.02.2011, 15:43)Katherine napisał(a): Przepraszam że wznawiam stare forum, ale Ostatnio zakpiłam Molinezje Samice ponieważ ma bardzo intensywny kolor i wgl 
Pan z zoologicznego powiedział że jest kotna to był następny plus.
Jak ją wpuściłam w domu do akwarium i wtedy jej sie dokładnie przyjrzałam i ma taką plamke białą na oku podejrzewam właśnie że to pleśniawka, ma odstające bardziej drugie oko.
I moje pytanie jest takie czy ona mi urodzi te małe czy też nie, czy urodzą sie martwe? i cy ta pleśniawka im nie bd zagrażać nie wiem co robić za bardzo z tą rybką.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi 
Czesc wam

,tez mialem kiedys taki problem z Molly i to podwojny poniewaz miala to na obu oczach,pomogly czeste kapiele z dodatkiem soli akwarystycznej+ czeste podmiany odstalej wody wyszla z tego po trzech dniach.Byla tez kotna narybek byl zdrowy nie zauwazylem zadnych zmian
Pozdrawiam
19
(07.06.2011, 17:19)LadiesMan217PL napisał(a): Mam ten sam problem , ale moja Molinezja ma cały lewy bok biały a jej prawa płetwa jest przeźroczysta i duzo mniejsza od drugiej , cała biała i ryba nią nie rusza , strasznie to wyglada , nie chce zeby cierpiała , dałem ją do 25l i wlałem ICHTIO firmy TROPICAL , nic to nie pomaga a białe miejsce sie powieksza a płetwa płetwa maleje . Jak to leczyć .
Ryba je normalnie . W akwarium 26stopni .
Informuje iżrybka zdechła . Straciła wzrok i po 2 godzinach zdechła .
[112l] Ogólne
55
(08.06.2011, 01:00)LadiesMan217PL napisał(a): Informuje iżrybka zdechła . Straciła wzrok i po 2 godzinach zdechła .
Tragedia za tragedią u Ciebie