• 5 Głosów - 3.8 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

300l Podwodny las str.6 proszę o opinię

WymiataszSmileSmileSmile Śliczne, jedno z najnaturalniejszych zbiorników jakie widziałamSmile
A te dwa bojki to jak??? Dalej zgoda??? Kupowałeś dwa nowe razem czy do tego jednego wrzuciłeś nowego??? Nie ukrywam że chciała bym mieć jeszcze jednego chłopaczkaSmileSmileSmile szczególnie że mój to taka łajza a nie bojekSmile

(20.01.2011, 01:25)loku83 napisał(a):  Bardzo dzika "wanna"... moim zdaniem super. Jeden minus - w moim odczuciu spójność psują te jasne długie patyki Smile
Myślałeś może o wiekszych rybach?

Myślę, o ławicy razbor espei ok 100.
Te patyki będą obsadzone całe machami (różnymi) więc dopiero wtedy się dobrze wkomponują.

(20.01.2011, 01:27)aleksandra84 napisał(a):  WymiataszSmileSmileSmile Śliczne, jedno z najnaturalniejszych zbiorników jakie widziałamSmile
A te dwa bojki to jak??? Dalej zgoda??? Kupowałeś dwa nowe razem czy do tego jednego wrzuciłeś nowego??? Nie ukrywam że chciała bym mieć jeszcze jednego chłopaczkaSmileSmileSmile szczególnie że mój to taka łajza a nie bojekSmile
Miałem jednego bojka w tym harem miałem w 2 akwarium, a że je zlikwidowałem to dodałem tu, bojki mają dużo miejsce i wydzieliły sobie terytoria tylko w sumie i tak rządzi ten co już był wcześniej (biało niebieski)

Super się rozwija, mam pytanie, masz tam teraz jakieś rybki w ogóle, bo nie widać żadnych w ogóle.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Wywal te korzenie i zetnij rosliny bo ryb nie widać Wink
Dobra, teraz na poważnie...zaintrygowały mnie dwa haremy bojków w jednym akwa. Powiedz jak to wygląda - czy samce naprawdę udają, że się nie widzą, maja jakieś rewiry? Jeśli możesz zrób zwierzakom zdjęcia, chcę się im przyjrzeć.

A jak duże aktualnie są krewetki filtrujące???Może zdjęcie kreweci i foto tego drugiego bojka.

No no zbiornik wygląda ekstra, niby wszystko tak porozrzucane ale wyjęte jak z reala heh. U Ciebie jest tak jak u mnie rybki są a ich nie ma Smile po prostu my je widzimy a oglądający nie hheheh TongueTongue

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

Zmiany: odeszła już duuuża ilość pisti (ponad połowa) i trochę zmieniłem ułożenie korzeni z lewej oraz przesadziłem, niektóre roślinki (ciekawe czy ktoś zauważy :lol: )
Więc jest teraz :
krewetki:
red cherry xxx
babaulti ok xx
szkliste 5
filtrujące 4
ryby:
otoski 10 (dojdzie ok 10)
piskorek 6 (dojdzie ok 10)
bojownik 2+5
skalar 2+2 (chyba)
duch brazylijski
Kakadu 1 (dojdą 3 samiczki)
kosiarka 6
Nic więcej nie będzie (chyba)
I parę zdjęć:
"Pozer"

"Banda wieśniaków"

Lewa strona "widok ogólny"

Prawa strona "widok ogólny"

Oraz widok całości

Bojek

Filtrująca ok 7cm

Duszek ciężko chama złapać

I to póki co tyle Smile uff

Genialne akwarium!!!
Co to za stwór na siódmym zdjęciu od góry ?

Pozdrawiam

sliczne akwarium to co bylo na początku a jest teraz to jest mega roznica powga jezcze raz slicznie Big Grin
te trawki korzenie wszystko jest tak jak byc powinno teraz niech tylko akwarium zyje swoim zyciem Smile

126l ogólne
25l krewetki i bojownik
w planach akwarium coś około 380l
Pozdrawiam! :)

ohohoh Big Grin ale fajny busz xdd ten mech na korzeniach wygląda imponująco ;P jaki to gatunek? java?

Skocz do: