• 8 Głosów - 3.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[20l-krewetkarium] Island

Lepiej, jesteś na dobrej drodze.

Razi mnie filtr i ta skałka po prawej. Spróbuj filtr umieścić za roślinkami, może stanie się mniej widoczny.

Zamiast skałki możesz jakiś korzonek wstawić - będzie lepiej wyglądać

72l - parę roślin, same glony, ślimaki. Reszty istot żywych nie odnotowano.

Kupiłem już na allegro moduł oświetleniowy 11w.I jakie polecacie do akwa rośliny?

20l krewetkarium
65l gupikarium
gg-1014086
Pozdrawiam Przemek

Po dodaniu oświetlenia możesz zrobić trawniczek z glossostigmy, zamiast skałki dał bym nieduży korzeń o drobnych pnących się odnóżach i na o mech.

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

Daj jakieś zdjęcia jak to wygląda z oświetleniem ,bo ja prawie nic na poprzednich zdjęciach nie widziałem.
Ja posiadam zestaw shrimp set z modułem oswietleniowym i roślinki nie padają. Ogólnie polecam.

Moduł zamowilem,ale jeszcze nie przyszedł

20l krewetkarium
65l gupikarium
gg-1014086
Pozdrawiam Przemek

Jak na razie, to tak, wielka grzałka, a są dostępne na rynku mniejsza np. firmy tetra, jest lepiej niż na początku, bo doszły te roślinki. Dodałbym jeszcze jakieś roślinki w prawym rogu.
Bo ten jaskrawo-zielony filtr strasznie "razi".

Powodzenia Smile Pozdrawiam.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Tak jak wyżej pisali zamiast skałki korzeńWink
Rogatek to przy każdym świetle u mnie rośnie;P
dosadź roślin drobnolistnych takich jak bacopa karolińskaWink

Witam moduł oświetleniowy już zamontowałem.Wywaliłem skałkę.W akwarium są już krewetkiWink

Fauna:
5x red cherry
2x anentome helena
1x ampularia
Flora:
-Rogatek
-Gałęzatka
-zwartka

Załączone pliki Miniatury

20l krewetkarium
65l gupikarium
gg-1014086
Pozdrawiam Przemek

Już jest o jakieś 200-300% lepiej niż na początku, ale mimo wszystko, widzę, że idziesz w zaparte, i nie chcesz zasłonić tej wielkiej grzały i filtra.
A psują one zdecydowanie nie najgorsze wrażenie.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Ta kryptokorynka to prawdopodobnie cryptocoryne wendtii green, o ile się nie mylę.

Te patyki wrzucone tak, jakoś tak brzydko to wygląda.
ustaw je może ukosem, bo poziomo mnie razi. Krewetek coś nie widać, za to ampularka na przodzie króluje Wink

72l - parę roślin, same glony, ślimaki. Reszty istot żywych nie odnotowano.

Skocz do: