[20l-krewetkarium] Island -
ISLAND - 25.12.2010
Witam,Przedstawiam wam moje drugie akwarium.W akwarium będą krewetki i najprawdopodobniej dojdzie narybek mieczyka.Przepraszam za złą jakość zdjęć(słaby aparat).
Data zalania:25 grudnia 2010
Litraż:20l
Oświetlenie:40w-lampka biurkowa
Sprzęt:
Filtr wewnętrzny
grzałka Aquael 50w
Podłoże:czarny zwirek
Temp.wody:25 stopni
Dekoracje:kamień
Chemia:brak
Fauna:Będą krewetki red chery,antome helena,ampulire i najprawdopodobniej narybek mieczyka
Flora:
-Rogatek
-gałęzatka
-Trawka brazylijska
RE: [20l] ISLAND -
Kroczek33 - 25.12.2010
Akwarium słabiutkie , puste i jakieś sztuczne takie.
Proponuję dać dużo żywych roślinek i wywalić to coś po prawej stronie.
Ogólnie to przy oświetlaniu lampką biurkową dużo CI nie porośnie.
ooze - 25.12.2010
Aż tak źle nie jest, ale akwa wymaga drobnych poprawek. No i roślin coś malutko
Bazalt zmniejsza optycznie zbiornik przez co nie polecam go do mniejszych baniaków. Ba! nigdzie go nie polecam...
Nie nadaje się dla ryb dennych i jest nienaturalny. W małych baniaczkach wygląda jak węgiel...
Spróbuj zrobić foto np. na statywie czy na czymś co się nie rusza

Bez flesza jak robisz foto to nawet delikatnie poruszysz ręką w trakcie robienia zdjątka i wszystko rozmazane...
Kondziu360 - 25.12.2010
Tragedii nie ma ale dobrze też nie jest...
Oświetlenie by się przydało...
ISLAND - 25.12.2010
Dodaje zdjęcia trochę lepsze od wcześniejszych.
Dodałem więcej rogatka i gałęzatki
Krewetka. - 25.12.2010
Trochę lepiej. Proponuję kupić nurzańca na prawy, tylny róg akwarium. Zamiast tego czegoś kamienopodobnego włóż nieduży korzeń. Na lampce biurowej rośliny nie urosną, glony mogą się pojawić, więc radzę zainwestować w coś takiego :
http://allegro.pl/aquael-moduloswietleniowy-lampka-deco-light-11w-i1380011363.html , a wtedy może jakiś trawniczek parvula czy mały henio.
ISLAND - 25.12.2010
To chyba kupie ten moduł oświetleniowy.Dobrze,że święta były bo kaskę się dostało
Oman - 25.12.2010
Polecam ten modułek, mam wersję 11 W w moim Aquael Schrimp Set i myślę, że światełko daje radę
Dawidov150 - 26.12.2010
Hmm skąd ty masz taki piękny zieloniutki rogatek? U mnie to co bym nie wrzucił kilka gałązek zawsze padają...
ISLAND - 26.12.2010
W moim ogólnym akwa pływa sobie swobodnie i to przy słabym świetle.