12
jak ktoś chce sobie hodować gupiki to może tak ja pomieszać kilka suchych pokarmów po trochu
wsypać do miski i potraktować blenderem albo kupić młynek do soli czy pieprzu i zmielić
narybek mający do 2 dni nie za bardzo chcą jeść taki pokarm ale nieprzejmować się tym i sypać do kotnika w bardzo malutkich porcjach kilka razy dziennie. po 2 dniach już się nauczą i bedą jadły za kazdym razem jak podamy pokarm
ja stosuję również płukanie kotnika podnosząc go delikatnie i opuszczając cały syf wpada do zbiornika a resztki pokarmu zjadają większe rybki
1
a ja swoim maluchom od poczatku dawałam BARDZO BROBNO zmielone jajko.na początku jeść nie chciały ale się nauczyły

tylko trzeba uważać bo się może szybko akwarium zasyfić. jak miały ok. 1 cm zaczęłam dawać im pokarmy rodziców(oczywiście rozkruszone). i tak mieszałam różne suche pokarmy i była dieta urozmaicona:p a teraz rybcie rodzą mi strasznie dużo młodych które też tak karmie i mi się szybko wybarwiają i w ogóle
21
Czym karmić pół centymetrowy narybek gupika? W nocy mi się okociła, a maluchy takie duże..
72l - parę roślin, same glony, ślimaki. Reszty istot żywych nie odnotowano.
1
Ja używałem do narybku gupika TetraMin Baby i wcinały ostro. Na początku nie chciały ale potem się przyzwyczaiły;D
Temat został wyczyszczony.
Przypominam o istnieniu tego wątku :
http://www.akwaswiat.net/wszelkie-pytani...-4566.html
Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.04.2010, 19:41 {2} przez
Kejdi.)
7
czy ktoś wie cokolwiek o tych "tabletkach wybarwiających" dla gupików ?? jeżeli tak to proszę o informację. Z góry dziękuję i pozdrawiam
4
Polecam ci mikrovit tropical...100% skuteczny ^^
pzdr
6
a ja karmiłem specjalną karmą dla małych rybek jest dostępna taka mączka jakby dla małych rybek ale od tego robi się woda mętna , potem karmiłem suszoną dafnią utartą po prostu mocno palcami rozcierałem ją przed podaniem i jadły jak szalone tylko nie za dużo
55
3
A ja narybek gupika karmiłem przez pierwszy tydzień bardzo drobno utartym pokarmem, potem zacząłem podawac im rurecznika

.
0
Najlepiej mrożonym cyklopem, roztartymi drobno płatkami lub innym suchym pokarmem. Do karmienia można także użyć żywego solowa, jednak wymaga to większej filozofii i jest najdroższym rozwiązaniem.