• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czym karmić narybek gupików ?

Czym karmić narybek gupikow?
Probowalem roztartym pokarmem platkowanym ale nie chca go jesc!!!
Co zrobic???.........

Narybek ten mozesz karmic larwami muchy.Pozdrowienia

Cytat:Narybek ten mozesz karmic larwami muchy.Pozdrowienia

Larwy much sa chyba za duze dla takich malych rybek!!!!!!!!!!!!!!!

Sprobuje MIKROVIT-em TROPICALA

:twisted: :twisted: :twisted: QFAA Karolo herezje tworzysz :!:

Było już pisane o gupikach (karmieniu narybku)...roztarta dafnia, i wszelkie z napisem mikro (tudziez dla narybku).

moj wujek karmil zoltkiem jajka ... tylko z tym trza ostroznie bo moga umrzec Rolleyes

narybek gupika nie jest wymagajacy odnosni pokarmu - jezeli przezyje 2-3 pierwsze dni (czyt. nie zostanie zjedzony) to skutecznie bedzie podjadal to czego nie zjedza ryby dorosle. ja osobiscie nigdy specjalnie nie przygoowywalem im karmy - doskonale sobie radzily z platkami (oczywisice pokruszonymi). Mialem nawet przypadek ze tygodniowy narybek probowal uganiac sie za zywymi robalami - oczywisice ze skutkiem nijakim (robale byly wieksze od nich, ale chodzi mi o fakt).

Mam małe gupiki czym je karmić?

Karm je normalnym pokarmem płatkowanym tylko ztartym na proszek. Po kilku tygodniach możesz im dać ugotowane żółtko z jajek, ale w małych ilościach powtarzam W MAŁYCH. Moje to uwielbiały. Smile

Za pomoc........ - DODAJ REPUTACJE!!!!!:)

Raczej: Piszę poprawnie po polsku.

agcia napisał(a):Karm je normalnym pokarmem płatkowanym tylko ztartym na proszek. Po kilku tygodniach możesz im dać ugotowane żółtko z jajek, ale w małych ilościach powtarzam W MAŁYCH. Moje to uwielbiały. Smile

ja swoim daje to samo co innym rybkom czyli pokarm suchy drobny i jest ok.
agcia ma racje 10000%.pozdro dla wasSmile

dzieki wielkie

Ale jak dac to zoltko?

Skocz do: