23.12.2010, 10:38
23.12.2010, 22:07
Nie kierowałam się niczym dobierając obsadę. Obsada dobrała się sama. Te 6 skalarów to MÓJ narybek, który po świętach przeniesie się do 100l a jak będzie na tyle duży, żeby mógł zmienić właściciela to nie omieszkam poszukać im nowego domu. Jak się wnikliwie przyjrzeć zdjęciom 25l to widać, że skalary są póki co mniejsze od krewetek RC. Z tego co się orientuję, to w hodowlach tej wielkości narybek faktycznie idzie do 100 - 150 l, tyle że tam jest około 100 sztuk a nie 6
10.01.2011, 00:57
(23.12.2010, 22:07)aleksandra84 napisał(a): Nie kierowałam się niczym dobierając obsadę. Obsada dobrała się sama. Te 6 skalarów to MÓJ narybek, który po świętach przeniesie się do 100l a jak będzie na tyle duży, żeby mógł zmienić właściciela to nie omieszkam poszukać im nowego domu. Jak się wnikliwie przyjrzeć zdjęciom 25l to widać, że skalary są póki co mniejsze od krewetek RC. Z tego co się orientuję, to w hodowlach tej wielkości narybek faktycznie idzie do 100 - 150 l, tyle że tam jest około 100 sztuk a nie 6
tutaj aleksandra ma racje spokojnie niech przekłada tylko razem z podmianką wody z 25 troche do 100
10.01.2011, 01:30
No niestety przeniesienie młodych musi jeszcze trochę poczekać, może w przyszłym tyg. się wyrobię bo akwa jednak będzie stało w firmie mamy... Na razie zastanawiam się nad wrzuceniem 2 słabszych maluchów do ogólnej 200. Myślę że by sie utrzymały
10.01.2011, 01:55
jeśli masz bardzo ale to bardzo dużo roślin dadzą sobie rade ale ciężko będzie z karmieniem
19.01.2011, 22:07
Witam, mała aktualizacja
Obsada została zmieniona, małe skalarki poszły do ogólnego i maja się tam doskonale, na ich miejsce trafiło:
6 gupików endlera 5+1
1 gupik młody chyba samica zwykły, przytargany z roślinkami
xxRC
Zmieniła się również filtracja bo kaskadę szlak trafił. Kupiłam aquaela fan mini.
Doszedł też odbłysnik na całej pokrywie co w znaczący sposób rozjaśniło zbiorniczek.
BAZALT faktycznie jest do du...y! Już się nie mogę doczekać restartu hehehhe

Obsada została zmieniona, małe skalarki poszły do ogólnego i maja się tam doskonale, na ich miejsce trafiło:6 gupików endlera 5+1
1 gupik młody chyba samica zwykły, przytargany z roślinkami

xxRC
Zmieniła się również filtracja bo kaskadę szlak trafił. Kupiłam aquaela fan mini.
Doszedł też odbłysnik na całej pokrywie co w znaczący sposób rozjaśniło zbiorniczek.
BAZALT faktycznie jest do du...y! Już się nie mogę doczekać restartu hehehhe
19.01.2011, 22:33
ładnie
19.01.2011, 22:41
No, no pogratulować, bardzo ładny zbiorniczek, wygląda na zdecydowanie większy niż 25 l dzięki super rozplanowanym roślinkom. Szkoda, że musiałaś ten wew. wsadzić, bo trochę popsuł widok i zmniejszył optycznie akwarium, ale i tak jest całkiem fajne.
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!
19.01.2011, 22:47
Zamierzam filterek obniżyć, wtedy będzie zupełnie niewidoczny, schowany za korzeniem z mchem
Ale to za jakis czas
Ale to za jakis czas
19.01.2011, 22:48
A ja nie będe taki miły 
Moje uwagi:
1.Nie trzyma sie kupy-zero dopasowania mech i ta roślinka po lewej wg. mnie wgl. nie pasuje...
2.Proponowałbym wyczyścić ten bazalt bo za piękny on nie jest.
3.Mieszanka roślin(że tak je nazwe podłogowych) z mchami coś cie nie wyszło

Moje uwagi:
1.Nie trzyma sie kupy-zero dopasowania mech i ta roślinka po lewej wg. mnie wgl. nie pasuje...
2.Proponowałbym wyczyścić ten bazalt bo za piękny on nie jest.
3.Mieszanka roślin(że tak je nazwe podłogowych) z mchami coś cie nie wyszło
« Starszy temat | Nowszy temat »