Temat zamknięty

O co tytaj chodzi?? XD

Mam 30l akwarium. Nie wiem czy ja trawiłem na jakieś głupie ryby czy co?? Opisze cały tydzień.
W poprzednia sobote kupiłem sobie rybki : 1 glonojada, 3 danio, 3 gupiki, 2 gupiki e... coś tam, 3 neonki i 3 mieczyki. To sa moje pierwsze rybki daltego nei wiem co mam robić.
Pierwszego dnia nic sie nie działo natomiast drugiego jednemu z moich danio urusł brzuch, myslałem ze za duzo zjadała. Ale wczoraj pozostałę danio zaczeły tej grupsze podgryza tyłek xD. Przeczytalem kilka stronek i stwierdziałem ze ta grupsza jest w ciązy dlatego ja odizolowałem. Po chwili zauwazylem jajeczko. Jednak moja mama stwierdziała iż jest to kupa a jeśli to jajeczko musze wpuścić tam samca ze to oblał zeby były dzieci. No to wpuścięłm a po chwili to coś znikneło. Dlatego pozostałęm danio wróciły do akwarium. Natomiast moje mieczyki a konkretnie jeden podgryza mi neonka. Po chwili nieuwagi neonek juz nie zył, dlatego tego mieczyka odizolowałem. Bałem zie o inne robki wiec tamte pozostaęłm trawiły do 1 pojemnika. I co dalej?? Co mam robić z tymi rybami?? Prosze pomóżcie!!Sad

Dziecko,ortografii się naucz ,a nie za ryby się bierzesz ;/
Hmm źle dobrana obsada,przerybienie, niech Apri się nim zajmie.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Sorry ale mozesz nie pisać waszymi skrutami bo nie kapuje jestesm tytaj dopiero od 1h

Zanim kupisz ryby zawsze o nich poczytaj! wystarczy wklepać w google.
Masz fatalne warunki dla ryb, akwarium powinno dojrzewać bez ryb przez 2 tygodnie, masz straszne przerybienie i większość z tych ryb nie można trzymać w twoim akwarium ponieważ jest ono za małe! leć szybko oddaj ryby do zoologicznego z powrotem

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

Akwarium lezało 2,5 tygonia to chyba powinno wystarczyć. I czytałem przecirz bym nie kupił sobie rybek tak oo bo mi sie spodobały. Mósiałem to przemyśleć. I czytałem i pytałem sie w zoologicznym czy sie nie pogryzą i sprzedawca powiedział ze nie dlatego je kupiłem przecizr nie chciąłbym zeby sie biły. a w sklepie powiedzieli ze 1cm rybki to 2 litry dlatego kupiłem takie małe akwarium. czyli na to wychodzi ze sprzedawcy w zoologcznym albo sie nie znaja albo chce te szybko sprzedać.

Czy to jest jakaś prowokacja? Ile masz lat?
Widocznie czytać nie umiesz, bo nie przeczytałeś o wymaganiach dla rybek bo inaczej nie kupował byś tego wszystkiego do 30L, tak w sklepie zazwyczaj wciskają wszystko na siłę wiec nie ma sie co kierować tym.
Weź poćwicz zasady poprawnej pisowni.

Nie ma żadnego przelicznika cm ryby/litr
oddaj te biedne stworzenia.

pozdrawiam

no dobra a moge sobie jakieś zostawić czy wszystkie mam oddać

"1 glonojada, 3 danio, 3 gupiki, 2 gupiki e... coś tam, 3 neonki i 3 mieczyki."
co to jest ee coś tam?

możesz zostawić sobie 2 gupiki parke reszte oddaj.

pozdrawiam

1 - używaj znaków przestankowych, dużych liter i pisz nieco bardziej zrozumiale. Najlepiej już się gotuj na warna.
2 - zrób, co Ci poradzili wyżej. Oprócz gupików, żadna z ryb, które masz nie nadaje się do tak małego litrażu.
3 - nie kieruj się tym, co Ci doradza 'obeznany' sprzedawca. Najczęściej takowy próbuje wmusić w kupującego możliwie dużo ryb, tylko po to żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy.
4 - masz tam filtr, grzałkę, jakieś rośliny? Najlepiej wrzuć zdjęcie całego akwarium.
5 - wziąłeś na siebie odpowiedzialność, za żywe stworzenia. Masz w akwarium tłok, i pełno ryb które nie powinny się tam znaleść. Jeżeli zdychają, to tylko i wyłącznie z powodu Twojego zaniedbania i braku wiedzy. Ludzie często myślą, że te rybki to taka prosta sprawa, a potem się dziwią, czemu nagle wszystko dookoła pada.

I jeszcze jedno..

(12.12.2010, 15:13)Saletra napisał(a):  Hmm źle dobrana obsada,przerybienie, niech Apri się nim zajmie.
Mimo całego szacunku jaki do Niej mam, absolutnie nie rozumiem rodzącego się na tym forum swoistego 'kultu' Apri.

Jakby nie fakt, że na świecie jest tylu idiotów, pomyślał bym że to prowokacja.
Temat zamknięty

Skocz do: