05.12.2010, 18:38
AKTUALIZACJA
Aranżacja odnośnie korzeni chyba powoli zbiega się ku końcowi. Trochę uporządkowałem prawą stronę. Poprzyczepiałem wreszcie wszystkie (no prawie
) mikrozoria co tymczasowo pływały w toni.
Nurzaniec powoli zaczyna odbijać. Inne roślinki torchę siadają, aż zainwestowałem w kulki torfowe
. W sumie miałem nadzieję, że przesadzenie przeżyją w niezmienionej formie, no ale to żabienice i kryptokoryny, więc nie ma co się dziwić, cóż trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać aż odbiją.
Co do obsady, to powoli przygotowuję się do jej rozszerzenia. Najpierw wleci tu stadko kirysków panda- w sumie z tymi co już są w zbiorniku będzie może z 15szt sesesese
Następnie ławica neona czerwonego, ale to jeszcze poczekam na polepszenie się parametrów wody i rozrost roślinności. Twardość systematycznie spada, aktualnie GH: 14*n, KH: 7*n.
Aha, od ostatniego czasu do obsady oprócz 3 kirysków panda dołączyły 3 zbrojniki: niebieski, loricaria i Sturisoma złocista,o:
Aranżacja odnośnie korzeni chyba powoli zbiega się ku końcowi. Trochę uporządkowałem prawą stronę. Poprzyczepiałem wreszcie wszystkie (no prawie
) mikrozoria co tymczasowo pływały w toni.Nurzaniec powoli zaczyna odbijać. Inne roślinki torchę siadają, aż zainwestowałem w kulki torfowe
. W sumie miałem nadzieję, że przesadzenie przeżyją w niezmienionej formie, no ale to żabienice i kryptokoryny, więc nie ma co się dziwić, cóż trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać aż odbiją.Co do obsady, to powoli przygotowuję się do jej rozszerzenia. Najpierw wleci tu stadko kirysków panda- w sumie z tymi co już są w zbiorniku będzie może z 15szt sesesese
Następnie ławica neona czerwonego, ale to jeszcze poczekam na polepszenie się parametrów wody i rozrost roślinności. Twardość systematycznie spada, aktualnie GH: 14*n, KH: 7*n.
Aha, od ostatniego czasu do obsady oprócz 3 kirysków panda dołączyły 3 zbrojniki: niebieski, loricaria i Sturisoma złocista,o:

Kiryski też się dobrze czują