Cytat:Ty za to odtworzyłeś wystawę sklepową z mojego zoologa.
Nigdy nie byłem w zoologu więc nie wiem jakie tam są akwaria.
Cytat:Widzę jednak że cię nie przekonam, więc kłócił się na siłę z tobą nie będe...
Żeby mnie przekonać do czegokolwiek musiałbyś mieć jakieś argumenty. A, że Twój dziadek miał takie akwarium 30 lat temu to mnie nie przekonuje, widocznie mam taki gust jak on. Co do kłótni to jeśli chodzi o mnie prowadzę normalną rozmowę, nie wiem jak Ty.
Cytat:jest to raczej próba odtworzenia w miarę naturalnego środowiska ryb.
Zrozum, że naturalne środowisko dla ryb to zbiornik 100.000.000.000...... litrów wody i całe mnóstwo rzeczy, których i tak nie zapewnisz. Czarni obywatele USA też wywodzą się z Afryki ale jakoś pomimo takiej możliwości tam nie imigruje, raczej migracja jest odwrotna. Nie wiesz co czują ryby. Co ciekawe bocje i brzanki tak upodobały sobie wapienie, że ciągle siedzą w "grocie" i pływają wokół nich. Tak jak 1 ryba jest tam gdzie są roślinki tak 10 jest przy wapieniach. Może to nie jest regułą, ale najwidoczniej wapienie nie przeszkadzają rybom wizualnie. Jedyny logiczny fakt to, że wapienie zwiększają twardość wody, dlatego zakupiłem testy i sprawdzę czy woda nie przekracza zalecanej twardości.
Mech postaram się przymocować wg. Waszych wskazówek
Wszystkie rybki zachowują się normalnie poza bocjami. Wprawdzie to nowy nabytek, ale ciągle się kryją. Zaraz po ich kupnie zmieniałem wystrój, dodawałem roślinki i ciągle żyją w stresie, ale czy to im przejdzie?