• 17 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OBSADA 50l-90l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.

Optymalnie tak około 6.

-.-'

Dokładnie Smile Najlepiej byłoby około 6 Smile To rybki wód miękkich. Nie trzeba szukać podanego pH. Wyustarczy przeanalizować skąd pochodzi gatunek.

dzięki wielkie Wink

72l - Ogólne.

30l - Krewetkarium.

Nauczyciele są jak skarb....trzeba ich zakopac głęboko pod ziemią

mam pytanko bo noszę sie z założeniem iwagumi. nie wiem jakie rybki mogą być w takim akwa i ile a i będą w tym akwa RC

Tematy zostały połączone.
Korzystaj z opcji SZUKAJ albo przynajmniej przeglądaj tematy podwieszone w poszczególnych działach.
Kejdi

Możesz dać stadko neonków+otoski+RC-to takie popularne.

Lub :
10xpseudomugil gertrudae,8xkirysek pigmej+RC.

-.-'

I mam jeszcze jedno pytanie KH to twardość wody ? jak tak , to jaka powinna być z p.ramireza , otoskami przyujściowymi i neonami innesa ?? możecie podać stronę na której to pisze Wink

72l - Ogólne.

30l - Krewetkarium.

(22.08.2010, 18:40)KK_Hard napisał(a):  I mam jeszcze jedno pytanie KH to twardość wody ? jak tak , to jaka powinna być z p.ramireza , otoskami przyujściowymi i neonami innesa ?? możecie podać stronę na której to pisze Wink
KH to twardość węglowa. GH- twardość ogólna
GH- 0do 10
KH- 0 do 6
Strony Ci nie podam, bo analizowałam to na podstawie występowania i doswiadczeń ludzi majacych te rybki ( zdrowe, duże i składajace ikre ).
Powyzej tych param etrów ryby są skłonne do zapadania na choroby, do niewytłumaczalnych zejsć itd.

PH i GH są najważniejsze tak ?

72l - Ogólne.

30l - Krewetkarium.

(22.08.2010, 19:37)KK_Hard napisał(a):  PH i GH są najważniejsze tak ?

Wszystko jest ważne. pH do 7, GH, KH, NO3- do 30 najwyzej ( najlepiej do 15), , urządzenie baniaka ( korzenie, kokosy), dużo kryjówek. Podłoże broń Boże bazaltowe.
Bardzo fajnie zbija parametry ADA Amazonia II. Do baniaka 60l worek by Ci wystarczył. Lejąc kranówke o pH powyzej 7 i wysokim GH zbiłaby Ci podłoże cudnie do wymaganych parametrów bez kombinacji i kupowania filtra RO. Naprawde polecam, bo to bardzo przydatny wydatek Wink

a jakie produkty ( np : jedzenie dla rybek itd. ) polecasz ? Wink ten żwir jest strasznie drogi na allegro ;[ ja w kakadu widziałem inny , dla roślin nazywa się : AquaSubstrate znasz go ?

72l - Ogólne.

30l - Krewetkarium.

Skocz do: