12
(20.08.2010, 23:26)666PJ napisał(a): Nie kupisz mocniejszych świetlówek, ale możesz kilka dorzucić
Hygrophilia nie jest może oszałamiająca, ale szybko się mnoży i jest łatwa w hodowli, no ale jak Ci się nie podoba
- może zwartka retrospiralna?
Dorzuciłbym jeszcze jakiś meszek
np. jawajski
System Co2 dostarcza dwutlenek węgla potrzebny roślinom do rozwoju. Jest to butla z "wężykami" i licznikiem przepływu Co2. Tyle, że to koszt (w PL) kilkuset złotych, alternatywą może być "Co2 w płynie" coś jak TUTAJ
Kurcze z tym oświetleniem to będzie problem, dużo z tym roboty ? Ta zwartka retrospiralna podoba mi się

. Tak, tak mech będzie, zwartka retrospiralna i Gałęzatka kulista tez

. Z tą butlą to trochę kosztów i bałaganu ;/. Bym musiał się dowiedzieć ile to tutaj kosztuje, ale prędzej to kupie coś takiego w płynie. Tylko, że to pewno nie jest takie dobre jak ta butla no nie ?
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
2
Tak ale różnica w cenie i w "zabawie" jest spora!
Jeżeli chodzi o świetlówki nie ma z tym tak dużo roboty jakby się mogło wydawać. Trzeba tylko wszystko dobrze zaplanować.
- Paweł - 54l - Akwarystyka - Muzyka - Gry komputerowe
12
(20.08.2010, 23:46)666PJ napisał(a): Tak ale różnica w cenie i w "zabawie" jest spora!
Jeżeli chodzi o świetlówki nie ma z tym tak dużo roboty jakby się mogło wydawać. Trzeba tylko wszystko dobrze zaplanować.
ok. No to pewno będę musiał się pobawić z tym oświetleniem

.
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
12
Witam.
Mam duży problem

otóż w akwarium pojawili mi się nieproszeni goście

ŚLIMAKI. I muszę się ich pozbyć, tylko nie wiem jak

prosze o pomoc. Nie chce mieć ślimaków w akwa.
2
Przede wszystkim zobacz czy to zatoczki czy świderki (Google). Jeżeli to drugie to nawet dobrze, jeżeli to pierwsze - masz problem...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.08.2010, 00:00 {2} przez
666PJ.)
12
(21.08.2010, 23:46)666PJ napisał(a): Przede wszystkim zobacz czy to zatoczki czy świderki (Google). Jeżeli to pierwsze to nawet dobrze, jeżeli to drugie - masz problem...
Nie wiem, nie mogę jeszcze ich zidentyfikować ponieważ są jeszcze bardzo małe, już niektórych tych co widziałem to się pozbyłem, ale pewno będą to te drugie ( świderki )... już ich sporo było ;/ mogę się tego jakoś pozbyć czy nie ma na to rady ?
2
Pomyłka...

Odwrotnie. Jeżeli wyglądają jak rożek Algidy - zostaw je - przekopują dno, uwalniając żwir ze stref beztlenowych, jedzą szczątki roślin i zwierząt, nie zaczepiają zdrowych roślin. Jeżeli to winniczki w wersji mini, to nie najlepiej bo rośliny ucierpią. Są preparaty, ale słyszałem, że nieskuteczne. Bocje je jedzą, podobnie Helenki, z tym, że to też ślimaki.
12
(22.08.2010, 00:02)666PJ napisał(a): Pomyłka...
Odwrotnie. Jeżeli wyglądają jak rożek Algidy - zostaw je - przekopują dno, uwalniając żwir ze stref beztlenowych, jedzą szczątki roślin i zwierząt, nie zaczepiają zdrowych roślin. Jeżeli to winniczki w wersji mini, to nie najlepiej bo rośliny ucierpią. Są preparaty, ale słyszałem, że nieskuteczne. Bocje je jedzą, podobnie Helenki, z tym, że to też ślimaki.
Tylko ze ja je chyba z rośliną dostałem ;/. Myślisz, ze to będą te dobre ?
2
Ciężko powiedzieć. Jak jakiegoś znajdziesz - zrób mu zdjęcie zanim go wywalisz

Nawet sam zobacz jak wygląda i spróbuj zidentyfikować.
Pozdrawiam!
12
(22.08.2010, 00:20)666PJ napisał(a): Ciężko powiedzieć. Jak jakiegoś znajdziesz - zrób mu zdjęcie zanim go wywalisz
Nawet sam zobacz jak wygląda i spróbuj zidentyfikować.
Pozdrawiam!
ok. Postaram się

. Zdenerwowałem się tymi ślimakami ! słyszałem, ze jak raz się pojawia to potem trudno się ich pozbyć
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.08.2010, 00:42 {2} przez
davvid.)