• 10 Głosów - 3.8 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200L] Mój Kawałek Ameryki. Update str. 17 Post: #166

(19.08.2010, 23:16)Pietruch napisał(a):  To chyba taki stereotyp jest, że jak czarne to nie ma prawa się błyszczeć. A jednak. Poprzeglądaj filmiki na youtubie Smile.

A to może zmienię innesa na czarne... Rolleyes jeszcze zobaczę, na razie to mi się podobają innesa i czarne. Pewno jak kupię innesa to po czasie mi się znudzą i wtedy wymienię je na czarne ...

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

Kup sobie czarne,zobaczysz że nie pożałujesz wyboru.Innesa są oklepane wiem bo sam mam niestety.

"Tylko prawdziwa przyjaźń to potęga..."
Małe Malawi-nieistniejące
http://www.akwaswiat.net/-200-malawi-t-28348.html
Prawie Azja-nieistniejące
http://www.akwaswiat.net/-200l-azja-the-...867-9.html

(19.08.2010, 23:23)rafik napisał(a):  Kup sobie czarne,zobaczysz że nie pożałujesz wyboru.Innesa są oklepane wiem bo sam mam niestety.

Na razie muszę się do nich przekonać Big Grin

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

(19.08.2010, 23:27)davvid napisał(a):  
(19.08.2010, 23:23)rafik napisał(a):  Kup sobie czarne,zobaczysz że nie pożałujesz wyboru.Innesa są oklepane wiem bo sam mam niestety.

Na razie muszę się do nich przekonać Big Grin
Miałem je w 200l.Pływało ich 25 sztuk tworząc prawdziwą ławicę nie to co innesa,które zbijają się w stadko i mało się poruszają po akwa a czarne śmigały po całym zbiorniku jeden za drugim.

"Tylko prawdziwa przyjaźń to potęga..."
Małe Malawi-nieistniejące
http://www.akwaswiat.net/-200-malawi-t-28348.html
Prawie Azja-nieistniejące
http://www.akwaswiat.net/-200l-azja-the-...867-9.html

Mały update`cik jeszcze raz Big Grin. Nurzaniec wylądował za korzeniem tak jak ktoś mi tutaj podpowiadał a anubias na korzeniu Big Grin. Może być ?

P.S Jak mogę zdjęcie załadować w tekście? To musi być link czy jak ?

Załączone pliki Miniatury

Musi być link Big Grin

Co do akwarium Big Grin - Znowu krok do przodu, jedyne co bym poczynił do wywalił tę dziwną, wysoką trawkę po prawej stronie, a w jej miejsce kupił hygrophilię polyspermę. No i jakiś trawniczek... Jakie masz oświetlenie?

P.S. Masz za mało wody, tapeta się obsunęła, czy mi się wydaje, że jest prześwit między pokrywą?

Pozdrawiam Cool

- Paweł - 54l - Akwarystyka - Muzyka - Gry komputerowe

(20.08.2010, 22:58)666PJ napisał(a):  Musi być link Big Grin

Co do akwarium Big Grin - Znowu krok do przodu, jedyne co bym poczynił do wywalił tę dziwną, wysoką trawkę po prawej stronie, a w jej miejsce kupił hygrophilię polyspermę. No i jakiś trawniczek... Jakie masz oświetlenie?

P.S. Masz za mało wody, tapeta się obsunęła, czy mi się wydaje, że jest prześwit między pokrywą?

Pozdrawiam Cool

Coś mi ta roślina się nie widzi Sad. A i mam taki problem... Żółkną mi liście prawie na każdej roślinie. Nie wiem o co chodzi i co mam zrobi Sad. Mam 2 świetlówki T8 ( 2 x 30W ). Co do wody i tapety to chyba ci się wydaje Rolleyes

Nie bardzo zrozumiałem - co Ci się nie widzi Shy?

Co do roślin... Oświetlenie jest dość słabe - powinno być ok. 100-130W
Możesz zainwestować w jakiś nawóz dla roślin i jeżeli Cię na to stać - system Co2 (no zawsze możesz kupić EasyCarbo).

(20.08.2010, 23:11)666PJ napisał(a):  Nie bardzo zrozumiałem - co Ci się nie widzi Shy?

Co do roślin... Oświetlenie jest dość słabe - powinno być ok. 100-130W
Możesz zainwestować w jakiś nawóz dla roślin i jeżeli Cię na to stać - system Co2 (no zawsze możesz kupić EasyCarbo).

Ta roślinka którą mi zaproponowałeś zamiast tej trawy to nie za bardzo mi się podoba Sad Może coś innego ? Rolleyes eeh z tym oświetleniem... wystarczy jak zmienię świetlówki na mocniejsze ? Czy będę musiał się bawić w montowanie ekstra żarówek ? Nawóz postaram się kupić jutro. Boże w tym zoologicznym jak mnie jeszcze raz zobaczą to pomyślą że zgłupiałem Big Grin. Mógłbyś mi wytłumaczyć co to jest ten system Co2 i te EasyCarbo? Bo Za bardzo na takich sprawach to się jeszcze nie znam.

Nie kupisz mocniejszych świetlówek, ale możesz kilka dorzucić

Hygrophilia nie jest może oszałamiająca, ale szybko się mnoży i jest łatwa w hodowli, no ale jak Ci się nie podoba Big Grin - może zwartka retrospiralna?

Dorzuciłbym jeszcze jakiś meszek Big Grin np. jawajski

System Co2 dostarcza dwutlenek węgla potrzebny roślinom do rozwoju. Jest to butla z "wężykami" i licznikiem przepływu Co2. Tyle, że to koszt (w PL) kilkuset złotych, alternatywą może być "Co2 w płynie" coś jak TUTAJ

Skocz do: