• 10 Głosów - 3.8 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200L] Mój Kawałek Ameryki. Update str. 17 Post: #166

(15.08.2010, 19:16)666PJ napisał(a):  Co do otosków - mam nadzieję, że pare w sensie kilka - to ryba stadna.

Tak, tak Big Grin 8 czy cos Wink 8 bedzie ok, no nie ?
A i jeszcze jedno, czy Kakadu to nie będą mi męczyły innych rybek ? Bo słyszałem że to dość agresywne rybki.

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

8 będzie spoko Big Grin

Wybór inessa vs. czerwony zostawmy Dawidowi Tongue
Kakadu są dość terytorialne, ale jeżeli porobisz dużo kryjówek nie będzie źle :d
Dla pewności proponuje kupić tylko jeden harem 1+3

Pozdrawiam!

P.S. No i ile można czekać na te foty Rolleyes

- Paweł - 54l - Akwarystyka - Muzyka - Gry komputerowe

(15.08.2010, 20:45)666PJ napisał(a):  P.S. No i ile można czekać na te foty Rolleyes

Sorry, zapomniałem z tego wszystkiego Big Grin tak się tą obsada zająłem Rolleyes

Oto fotki, były robione od razu po wyciągnięcia tego 'badziewia' z akwa. Wiec woda była troszkę mętna, ale już jest ok. Teraz to już jest w ogóle pusto Sad już nie mogę się doczekać tego czwartku.

P.S Myślicie, że lepiej zamówić sobie roślinki w zoologu, czy poczekać do czwartku. Zobaczyć co będą mieli i coś z tego wybrać?

Załączone pliki Miniatury

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

Na chwilę obecną, przed dosadzeniem roślin jest bardzo dobrze. Poczekaj do czwartku - cierpliwość to ważna cecha u akwarysty Big Grin

Pozdrawiam!

Jeszcze takie jedno pytanko, jaka powinna być temperatura w akwarium kiedy jeszcze nie ma rybek, tylko są same roślinki ? I jaka kiedy juz będą rybki ?

Coś koło 25-26'C ale na pewno nie uda ci się utrzymać w lato takiej temperatury...

(16.08.2010, 22:54)Kondziu360 napisał(a):  Coś koło 25-26'C ale na pewno nie uda ci się utrzymać w lato takiej temperatury...

U mnie niestety już grzałka na fula chodzi bo temperatura niska bez grzałki. Więc chyba uda mi się utrzymać taką temperaturę. Mieszkam w Szkocji, a tutaj już chłodno Sad

Jeszcze jedno. Mógłby ktoś mi podpowiedzieć jak mam podciąć tą trawę z tyłu ? Bo jest już trochę przydługa jest i wystaje z wody.

Ustaw termostat w grzałce na 26*C i niech taka będzie cały czas - jest to raczej optymalna temperatura dla większości ryb i roślin.

Roślinki przycinaj... nożyczkami Big Grin

Chciałbym jeszcze porobić jakieś ciekawe kryjówki dla rybek. Żeby mogły tam skladac ikrę czy coś. Macie jakieś ciekawe propozycje ?

Kamienie i korzenie. Proponuje kupić z 5kg kamieni - wszystkie o tej samej kolorystyce i gramaturze. Można też dać jakiś MEGA bajerancki korzeń typu:
Drogawy
Tańsza wersja

Ewentualnie możesz pójść do lasu i samemu przygotować korzeń do akwa, ale to wymaga czasu.

Pozdrawiam!

Skocz do: