2
Dwie odmiany neonów jak najbardziej tak, aczkolwiek moim zdaniem lepiej wygląda stado w jednym kolorze. Do gupików nic nie mam - osobiście bardziej lubię mieczyki, ale to Twoje akwarium więc te 2 parki mieczyków można zamienić na 2 parki gupików.
Otoski występują w wielu odmianach barwnych, ale zapoznaj się z ich kształtem
Albo mi się wydaje albo nie masz grzałki!!!
Pozdrawiam!
- Paweł - 54l - Akwarystyka - Muzyka - Gry komputerowe
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2010, 00:09 {2} przez
666PJ.)
12
(14.08.2010, 00:07)666PJ napisał(a): Dwie odmiany neonów jak najbardziej tak, aczkolwiek moim zdaniem lepiej wygląda stado w jednym kolorze. Do gupików nic nie mam - osobiście bardziej lubię mieczyki, ale to Twoje akwarium więc te 2 parki mieczyków można zamienić na 2 parki gupików.
Otoski występują w wielu odmianach barwnych, ale zapoznaj się z ich kształtem

Albo mi się wydaje albo nie masz grzałki!!!
Pozdrawiam!
A co powiesz na mieczyki i gupiki razem?
Grzelka miałem do dzisiaj, dzisiaj ją na chwilę włączyłem żeby temperaturę podnieść i potem patrze a tu grzałka pęknięta. Nie mam pojęcia w jaki sposób i czemu tak się stało, mam druga nowa ale nie chce jej narazie wkładać, jutro pojadę z ta grzałką co się popsuła zobaczę co mi w sklepie powiedzą, może mi nową dadzą

jak nie to będę musiał z tej drugiej skorzystać.
A... i czy ten Otosek to jest jakaś odmiana glonojada?
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2010, 00:22 {2} przez
davvid.)
2
No mieczyki i gupiki?... No w końcu masz 200l

Radziłbym jednak pamiętać aby kupić mieczyki alvareza(do 8cm) lub pigmejowate (choć te są strasznie ciężko dostępne - do 4cm), gdyż hellera rośnie do kilkunastu centymetrów i straaasznie brudzi. Tyle, że możesz mieć problem z potomstwem - a to gupik skubnie małego mieczyka, a to na odwrót. Ale - da radę!
Grzałkę proponuje włożyć jak najszybciej dla roślin. Po za tym lepiej niech pęknie teraz, niż przy rybach! Mam nadzieję, że grzałka jest wyposażona w termostat.
Otoski zalicza się do glonojadów.
12
Tak, tak grzałka jak najbardziej jest z termostatem. Wiec proponujesz mi włożyć tą drugą grzałkę?
Kurde chciałbym jakoś wykorzystać te 200L, ale jakoś narazie nie mam pomysłów... tutaj na forum podglądam różne akwa, ze w nie które nawet się nie chce wierzyć, ze to prawdziwe.
P.S aż 6 glonojadów jest mi potrzebnych ? :O
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
2
Te glonojady (otoski) to ryby stadne i rosną do 6cm. Jedzą glony - czyszczą akwarium. 6 szt. będzie w sam raz
Jeżeli grzałka ma termostat to wyśmienicie - chlup ją do wody!

Tylko ile ma Watt?
8
Oj powolutku....
Nie tak. Nie tak szybko. Nie na wariata. Chcesz mieć ładne o akwarium i ciekawe to powoli
Na razie masz pole manewru, bo baniak jakby pusty

Jak zaszalejesz to juz beda nici
Pooglądaj najpierw takie baniaki. Popatrz który Ci sie spodoba. Popytaj.
2
Przecież On dopiero planuje
Co do wystroju - korzeń, dużo roślin i akwarium wygląda jak bajka!!!
12
(14.08.2010, 00:42)666PJ napisał(a): Jeżeli grzałka ma termostat to wyśmienicie - chlup ją do wody! 
Tylko ile ma Watt?
Też 200W
2
Czyli grzałka OK.
Podsumuj teraz obsadę, aby poddać ją naszej bezlitosnej krytyce!
12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2010, 00:53 {2} przez
davvid.)