Sonda: Jak Ci się podoba mój Chaos?
Podoba mi się Bardzo
Podoba mi się
Jest średnio
Nie podoba mi się
    Wyniki sondy

• 21 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200l ogólne]- Mój prywatny Chaos - czyli pierwszy baniak .

Cytat:Naprawdę?
No to.... Gdyby nie to ze jest tam ADA to restart wyniósłby mnie 35 zł Big Grin Bo równie dobrze mógłby tam być żwirek Wink Są trawnikowe, więc wszystko jedno bo zarośnie Wink
Pomysl Wink Militarius też jest uczniem średniej szkoły Wink

Tak? Wątpie że te roślinki rosną ci tak bez oświetlenia Tongue
Najprawdopodobniej czeka mnie zakup dodatkowej świetlówki Smile Ciekawe co na to dziewczyna Tongue

(01.08.2010, 23:03)Kondziu360 napisał(a):  
Cytat:Naprawdę?
No to.... Gdyby nie to ze jest tam ADA to restart wyniósłby mnie 35 zł Big Grin Bo równie dobrze mógłby tam być żwirek Wink Są trawnikowe, więc wszystko jedno bo zarośnie Wink
Pomysl Wink Militarius też jest uczniem średniej szkoły Wink

Tak? Wątpie że te roślinki rosną ci tak bez oświetlenia Tongue
Najprawdopodobniej czeka mnie zakup dodatkowej świetlówki Smile Ciekawe co na to dziewczyna Tongue

Napisałam " RESTART" Wink
C o do oświetlenia , kubła i butli CO2 to właśnie roślinki rosnące na 2x30W zarobiły na to Big Grin Poczytaj wątek od początku Wink

Parametry wody po 2 pełnych dobach od zalania:
NO2-0
NO3-5
NH3/4-1
PO4-0
pH-6,6
GH-7
KH-3

PO4 troszeńkę podniosłam. Nad NO3 się zastanawiam, sle poczekam do jutra. Podałam też trochę potasu przy podmianie. Teraz jedynie czekać, aż NH3/4 spadnie i będzie super Smile Jednak dojrzała woda i filtr robią swoje. NH3/4 przy takich twardosciach też nie jest szkodliwe dla żyjątek Wink

Dzisiaj po dwóch dobach

Nowa fotka

I jak tam parametry?

[025l] Hodowlane (RC, Babaulti)
[022l] Krewetkarium
[112l] 1+2 Apistogramma Baenschi

Widze że nie obyło się bez slimaków Rolleyes

(06.08.2010, 16:23)militarius napisał(a):  I jak tam parametry?
Są super Smile
NO2-0
NH3/4-0
NO3- pomiędzy 5 a 10
PO4-0
pH-6
KH-3
GH-7

Oczywiscie podałam NPK i magnez Wink Bo brak makro nie wróży nic dobrego.
(06.08.2010, 16:32)Kondziu360 napisał(a):  Widze że nie obyło się bez slimaków Rolleyes
Zawsze coś się przypląta Wink Ale one mi nie przeszkadzaja. Karmię praktycznie samym żywcem, więc nie maja szans się namnożyc- kiepskie warunki Wink

Podnieść PO4 do 1 i NO3 lekko do 10-15 i będzie jak ta lala Smile

[025l] Hodowlane (RC, Babaulti)
[022l] Krewetkarium
[112l] 1+2 Apistogramma Baenschi

Co tu dużo pisać Piękny Baniaczek SmileSmileSmile Super fotki !!

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

Dzięki Smile
Wczoraj kolejna podmiana a przy okazji wsadzanie kapsułek Ferka pod rośliny. Widoczne są na nich braki mikro- zielsko ma jasne szczyty. Oczywiscie podniosłam jak należy nawozenie. Mimo że to ADA, to trzeba wierzyc zielsku czego im brak.
W sumie to podaje już i makro i mikro. CO2 do wczoraj leciało ciurkiem. Przykręciłam trochę, bo pH było poniżej 6 - i to sporo Wink Parametry wody stabilne, więc wpusciłam wcvzoraj na czujki 2 pary żyworódek endlera. Troszkę dostały bólu głowy od niskiego pH, ale udało mi się ich nie podusic i żyją dzisiaj nadal buszując po calutkim baniaku w poszukiwaniu jedzenia Wink Czyli dzisiaj wpuszczam pstrażenice. Jutro pewnie kiryski pigmejki. Z otoskami się wstrzymam jeszcze troszkę, choć moje to nie są wymęczone sklepowe rybki tylko zaprawione w boju glonojadki- twarde sztuki Wink
Wczoraj jeszcze była pierwsza przycinka. Troszke zielsko wybujało. Żabienica delikatna z kubeczka na pożywce zaszalała i powchodziła w małego henia. Powyrywałam i przyciełam boczne pędy Wink Ogólnie jestem zachwycona kubeczkowymi roślinkami. Wszystkie się cudnie przyjęły i zaaklimatyzowały " z kopyta" zaczynajac rosnąć własciwie nastepnego dnia. Już nie licząc ilości sadzonek, bo podzieliłam sie nimi z dwiema osobami Big Grin
Zrobię dzisiaj fotkę i wstawię.

teraz wygląda dużo lepiej, chociaż widać że szło powoli

75l - prętniki
250l - gurami

(11.08.2010, 11:02)Westagle napisał(a):  teraz wygląda dużo lepiej, chociaż widać że szło powoli
Mozesz wytłumaczyć swoją wypowiedź? Co szło powoli?? Sprecyzuj i napisz dokładnie co masz na myśli bo kompletnie nie kumam Twojej wypowiedzi hahahaha. Jezeli masz na myśli rozwój baniaka to chyba coś nie tak Smile
Gwoli przypomnienia. Pierwszy w zyciu baniak.
1 dzień

Po miesiącu

Po dwóch miesiącach

Po trzech miesiącach

Po czterech miesiącach

Po 7 miesiącach ( przestałam panować nad zielskiem)

Potem mój szpital i "opieka" męża- czyli klęska

No i baniak mający 10 m-cy po walce z klęską

No i po 11 miesiącach restart. W sumie spowodowany raczej moją chęcią zmian na mniejsza ilość szybko rosnącego zielska

Jezeli uważasz, że nie mając kasy, wiedzy i doświadczenia rozwijałam się bardzo powoli, to Twoje zdanie jest dość interesujące hahaha

Skocz do: