Witam, kupiliśmy dzisiaj dwie rybki do akwarium. Miał to być samiec i samica Ramireza.
Samiec jest ewidentnym samcem dobrze wybarwionym i kształtnym ale samica budzi u nas wiele wątpliwości, powiedziano nam, że się nie wybarwiła jeszcze.
Po jakim czasie (o ile to samica) może zacząć się ubarwiać i po jakim czasie może się parka dobrać bo samiec póki co cały czas "Ją" gania.
z góry dziękujemy
Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ
Na zdjęciach jest samiec.
Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2010, 13:23 {2} przez Kejdi.)
Czy to jest na pewno samiec i samica? Samice kupiłem 2 miesiące temu, a wczoraj pojechałem po samca. Gdy wpuściłem go do akwa, samica zaczęła go gonić. Czy to normalne żeby samica goniła samca? Proszę o sprawdzenie płci.
Samiec:
Samica:
I kolejne fotki samicy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.08.2010, 12:35 {2} przez schwimmen.)
Jak dla mnie na pierwszym zdjęciu to samiec(100%) formy weloniastej na drugim zdjęciu też jest samiec,chociaż słabe zdjęcie,daj wyrazniejsze to potwierdzę.
Różowy brzuszek świadczy o samiczce,ale ta druga seria zdjęc jest słabej jakości więc nie widzę żeby miała różowy brzuszek ale lepiej widac pletwę grzbietową.Jak możesz to daj lepsze fotki tej domniemanej dziewczynki wtedy spróbujemy w 100% ocenic płec.