• 1 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Agresja neonów innesa. O co chodzi ???

nie nie ma zębów a ja mam 4sztuki neonków zwykłych

rybka2000 napisał(a):nie nie ma zębów a ja mam 4sztuki neonków zwykłych

Uważasz, że to dobry układ? Wiesz w jakich układach powinny żyć neony i jakiego zbiornika wymagają?

tak ale sorry bo mam nowe a tamte dałem cioci teraz mam inni 4 neonki zwykłe takie niebieskie z czerwoną pręgą i 2 neony czarne

rybka2000 napisał(a):tak ale sorry bo mam nowe a tamte dałem cioci teraz mam inni 4 neonki zwykłe takie niebieskie z czerwoną pręgą i 2 neony czarne

Dodaj sobie jeszcze z 6 neonków.Ja mam 10 Neon Inessa i czasem się ganiają tak po południu "to jest coś ala ustawki 2 na 2 Smile" fajnie się na to patrzy one nic sobie nie robią. Przynajmniej u mnie Smile
Question 

Witam, jestem tu nowy jak widać i proszę powiedzieć jeśli coś zrobię źle Smile.
A więc, moje neony od jakiegoś czasu są agresywne w stosunku do siebie. W ogóle nie pływają razem, a wcześniej to robiły. Podejrzewam że to okres godowy bo inne ryby teraz intensywnie mi się mnożą, jednakże nie wiem jak neony się zachowują w tym okresie, dlatego piszę. Co jest moim rybą ??? Proszę o odpowiedź Smile.

Tomek.

Akwarium 126l.
11x Neon innesa
10x Rozbora klinowa
8x Gupik (czekam na małe)
5x Mieczyk
5x Kirysek pstry
2x zbrojnik niebieski

Agresywne? To znaczy ze co zabijaja sie obgryzaja sobie pletwy? Prawde mowiac neony trzeba sprowokowac do tego zeby plywaly lawica przy pomocy np malych pielegniczek, ktore je troche zagonia do kupy. Smile

Pozdrawiam ZHO
www.akwa.aip.pl Prawdopodobnie najstarsza strona o rybkach po polsku. Mam 200 l Amazonia.
www.akwa.cba.pl Nowy projekt.

Może nie aż tak że się zabijają czy obrywają sobie łuski tylko jeśli jakaś podpłynie do drugiej to ta tak jakby chce ją odgonić z tamtąd a ta co podpłynęła też się jej stawia i gonią przez chwile i znowu spokój. Co do tego pływania to one często pływały sobie razem do teraz. Od czasu do czasu przepłynęły akwarium w te i z powrotem a teraz nic.

Tomek.

Akwarium 126l.
11x Neon innesa
10x Rozbora klinowa
5x Mieczyk
5x Kirysek pstry
2x zbrojnik niebieski

Moje niedawno też tak miały(mam i inessa i czarne), ale zauważyłam że mają na sobie jakby brokat, ichto załatwiło sprawę. Już jest okSmile

A możesz to dokładniej opisać jak to wyglądało gdzie był ten "brokat" i czy jeszcze miały inne objawy etc. ??? Proszę o odpowiedź Smile.
A i proszę też o opisanie zachowania neonów w okresie godowym bo to właśnie jest mój główny podejrzany Wink
Z góry dzięki .

Tomek.

Aha, przypomniało mi się że w ostatnich dniach temperatura dobijała nawet do 30-stu stopni celsjusza. Może to też odgrywa jakąś znaczącą rolę?

Akwarium 126l.
11x Neon innesa
10x Rozbora klinowa
5x Mieczyk
5x Kirysek pstry
2x zbrojnik niebieski

Moje neony w taki sposób jak ty mówisz po prostu się bawią . A na pewno to nie jest żaden okres godowy ponieważ neony potrafią rozmnożyć tylko najlepsi fachowcy . Nie możliwe by rozmnożyły się w zwykłym akwarium tak po prostu.

112 l ogólne ; ]
25 l krewetkarium z bojownikami ; >

Skocz do: