Neony Innesa - ganiają się -
Krolik85 - 29.10.2009
Nie wiem czy to normalne zachowanie, ale w moim 100 litrowym akwa jest 25 sztuk neona, zauważyłem, że niektóre ganiają się, podgryzają inne, a po chwili wszystkie znowu pływają razem i tak na przemian, jest to normalne ? nie ma się czym przejmować ?
RE: Neony Innesa - ganiają się -
malutka243 - 29.10.2009
Wszystkie neonki kupione były za jednym razem, czy część potem? Bo ja miałam taki przypadek też w 100l, miałam najpierw 20 sztuk, potem dokupiłam 10 i przed jeden dzień stare też ganiały te nowsze, ale potem pływały razem.
Moje nie przeganiały się, ale niech wypowiedzą się inne osoby, może miały takie przypadki
Krolik85 - 29.10.2009
wszystkie były kupione razem, a napisałem ten temat, ponieważ przez te "bójki" nie które osobniki mają ponadgryzane płetwy ogonowe i grzbietowe, ale nie wygląda to groźnie.
3promile - 29.10.2009
Ja myślę, że młodzież dorasta i robi sobie drobne ustawki, ale to nic groźnego
OKO50 - 29.10.2009
Też bym się nie przejmował - u mnie też tłuką się cały czas, bez żadnych skutków i strat.
Krolik85 - 29.10.2009
3promile napisał(a):Ja myślę, że młodzież dorasta i robi sobie drobne ustawki, ale to nic groźnego 
wiesz to nawet tak wygląda jak mówisz
Krolik85 - 30.10.2009
Nie wiem czy zastosować na te poobgryzane płetwy Akryflawine ? Chociaż nie cieszy mnie ten fakt bo szkoda mi flory bakteryjnej, bo zbiornik ma już prawie 6 tygodni ;/ Co byście poradzili ?
Otto-Man - 31.10.2009
Im mniej chemikali tym lepiej a najlepiej wcale.
jezeli naprawde myslisz ze musisz to dzialaj.
Pozdrawiam Otto.
Krolik85 - 01.11.2009
Otto-Man napisał(a):Im mniej chemikali tym lepiej a najlepiej wcale.
jezeli naprawde myslisz ze musisz to dzialaj.
Pozdrawiam Otto.
sęk w tym, że nie wiem czy działać czy nie ?
Otto-Man - 01.11.2009
Daj jakies fotki to zobaczymy jezeli sa bardzo obszarpane nie mysl tylko dzialaj