• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy ona jest kotna (jest w ciąży) ? Wszelkie pytania na ten temat proszę zadawać tutaj !

Kiedy będzie narybek mój gupik ma czarną plamkę i brzuch większy o jakieś 2 -3mm. Kiedy do kotnika z nią i kiedy urodzi i ile. Czy podwyższyć temperaturę z 25.
z góry dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zostaw tak jak jest. Okoci się w przeciągu 2-3 tygodni. Nie odławiaj jej bo będziesz miał sporo małych i zaśmieca Ci zbiornik. Jakie masz akwa ? obsade?

Temperaturę daj 26*C.Do kotnika nie przekładaj bo po co?Tak jak zostawisz to będzie naturalna selekcja a część młodych i tak przeżyje Smile Daj na taflę wgłębkę i nie stresuj ryb Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Witam Smile dzisiaj podchodzę do akwarium i patrze a tu kosiarka jeździ z dużym brzuchem po akwarium, nie zwracałam ostatnio zbyt dużo uwagi na to akwa. tylko siedziałam przy drugim z papuziami bo złapały ospę:/ teraz szukałam jakiś inf. na temat rozmnażania kosiarek ale nic nie udało mi się znaleźć ... pisze tylko że to strasznie rzadkie :/ a ja chciałabym żeby było wszystko ok i żeby małe przeżyły.. więc proszę o pomoc jeśli wiecie coś na temat ciąży kosiarek to napiszcie Smile

akwarium 450l -towarzyskie: Skalary 15, gurami mozajkowe 5 i całujące 4, kirysy 10, mieczyki 2,glonajady: 2 weloniaste, 2 zwyczajne i 2 syjamskie, pielęgnice papuzie 3 i kosiarki 4 :)
akwarium 50l - młode aksolotle meksykańskie 2 sztuki Albinosy :)

(15.06.2010, 18:50)skmmz115 napisał(a):  Witam Smile dzisiaj podchodzę do akwarium i patrze a tu kosiarka jeździ z dużym brzuchem po akwarium, nie zwracałam ostatnio zbyt dużo uwagi na to akwa. tylko siedziałam przy drugim z papuziami bo złapały ospę:/ teraz szukałam jakiś inf. na temat rozmnażania kosiarek ale nic nie udało mi się znaleźć ... pisze tylko że to strasznie rzadkie :/ a ja chciałabym żeby było wszystko ok i żeby małe przeżyły.. więc proszę o pomoc jeśli wiecie coś na temat ciąży kosiarek to napiszcie Smile

Coś w takim razie słabo szukałaś na temat sposobu rozmnażania kosiarek. Proponuje jeszcze raz poczytać.

oj szukałam szukałam
Smile ale tak na poważnie to nic praktycznie nie ma ..

akwarium 450l -towarzyskie: Skalary 15, gurami mozajkowe 5 i całujące 4, kirysy 10, mieczyki 2,glonajady: 2 weloniaste, 2 zwyczajne i 2 syjamskie, pielęgnice papuzie 3 i kosiarki 4 :)
akwarium 50l - młode aksolotle meksykańskie 2 sztuki Albinosy :)

Kosiarki są rybami jajorodnymi, składają ikrę. Także nie masz powodu by martwić się o przychówek.

Mam Pytanie bo jakieś dwa miesiące temu kupiłam parkę mieczyków.Po miesiącu samiec mi zdechł.A teraz samica wygląda jakby miała pęknąć, pływa przy dnie, wczoraj zauważyłam że zaczyna odstraszać inne ryby.Teraz samica jest w mniejszym akwarium które przerobiłam na kotnik. Poniżej załączam zdjęcia.Może ktoś stwierdzi czy jest w ciąży czy coś innego się jej dzieje.Proszę o pomoc.

P.S.
Przy odbycie mieczykowa ma taki biały jakby korek.I nie wiem co to jest.

Jest kotna a jak odgania samce to będzie się już kocić?Akwarium posiada filtr lub chociaż natlenianie?

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Jest filtr z napowietrzaniem i grzałka, filtr owinęłam dodatkowo gazą żeby narybek w gąbkę nie wpadł. Przeniosłam już ją do mojego małego akwa. Temperatura podniesiona do 27 stopni

Skocz do: