• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

60l-112l

Dzień Dobry Zakładam ten temat ponieważ nie znalazłem tematu z moim problemem(Nie zaśmiecam FORUM) . Obecnie posiadam akwarium 60l(profil)
obsada 4 red redy i 3 socolofi (malutkie) za 2 dni będa dokonywał zakupu Akwarium 112l(profil)i oto tu moje pytanie mogę dodać coś do obecnej obsady ? a może odjąć ?112l to te minimalne optimum ale zawsze lepiej niż 60l . Więc proszę o rady... Czekam

To 112l nie nadaje się na żadną z tych ryb ... czytałeś coś na ich temat?

Czytałem i to sporo. A może pomorzesz więc jakie rybki i w jakich heremach się nadają do takiego akwarium ?

1+3 saulosi i nic więcej ... chyba że zdecydujesz się na Tanganikę.

Thx za pomoc. A co proponujesz jaką obsade z Tanganiki ?

Z Tanganiki to musisz się zwrócić do ethnixa bo on się w tym kręci . Pewnie Ci odpisze tylko jak wejdzie na forum.

(10.06.2010, 17:00)MateuszeQ napisał(a):  Czytałem i to sporo.

Hehe co to znaczy sporo?
Kolego sympatyczny czytaj zdecydowanie mniej lecz ze zrozumieniem a problem sam się rozwiąże. Trzymanie tych ryb w 60l już jest idiotyzmem spowodowanym brakiem podstawowej wiedzy. Podejrzewam że i przy 500l miałbyś problemy. Moja rada nie zadawaj pytań tylko przyłóż się do uczciwego czytania. Pamiętaj każda zabawka wymaga szacunku, jeśli jest do tego jeszcze żywa to powinna być otoczona niebywała troską.

Z jednym muszę się z Tobą zgodzić masz problem i jeszcze większe kłopoty mają Twoje ryby. Forum tu raczej nie pomoże Smile

Życzę powodzenia, do widzenia Wink

ok ale mógłbyś mi troszeczkę pomóc bo mnie nakręciłeś a z resztą zwrócę się do "ethnixa" .
Ile Rybek z tangi będe mógł trzymać w 112l ? +-? i czy całkowicie muszę zmieniać akwarium, ?

(10.06.2010, 17:06)peter10 napisał(a):  1+3 saulosi i nic więcej ... chyba że zdecydujesz się na Tanganikę.
Błąd

Do wyboru jest z IMHO 4 gatunków:

Ps.saulosi , L.chisumulae , I.sprengerae , M.livingstoni

Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystyczne

Nie udzielam porad na PW.

Skocz do: