• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Korzeń, gałąź - Ale jak....?

Już raz zebrałem i dziękuję :-P stoi sobie koło oczka Smile zrobię jak mówisz .... dzięki Wink

Chciałbym zamieścić korzeń w moim akwa wiem już jaki moze być i jak go przygotować. A pytanie brzmi: Jak przygotować korzeń, który jeszcze siedzi w ziemi? Mam na działce pieniek dębowy (drzewko było legalnie zcięte rok temu) Co zrobić po wykopaniu korzenia?
Czy nie lepiej wsadzić wyschnięty juz korzeń brzozy? prosze o porady i dziękuję.

Zła kula !!!

Silverrro napisał(a):... wiem już jaki moze być i jak go przygotować...

Silverrro napisał(a):A pytanie brzmi: Jak przygotować korzeń, który jeszcze siedzi w ziemi?

Sam sobie zaprzeczasz ... korzeń jeżeli jest jeszcze w ziemi to jest "mokry" musisz go okorować , wysuszyć , namoczyć . Jedna rada ... idź do lasu , znajdź bagno / mokradło i poszukaj korzenia ... szkoda zachodu. A jak jesteś leniem to idź do zoologicznego lub wejdź na allegro ...

Mam takie pytanko a mianowicie to czy można do akwa wsadzić korzeń brzoskwini ? Bardzo ładny okaz mi się trafił, żywicy też nie ma to chyba można jak sadzicie ?

odpowie ktoś

Minęły 3 dni i nikt nie odpowiedział no nie ;[

Ja pierdo.. czy nikogo nie ma na tym forum ????????????????????????????????????????????????

Ja bym zaryzykował Smile W końcu wzmianka jest chyba tylko o tym ,że nie wolno iglaków...

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Dzieki że ktoś od 4 dni odpowiedział, a i jeszcze jedno na korzeniu jest taka jakby kora i jak sie jej pozbyć papierem ściernym czy jak ? To nie będzie przeszkadzać w akwa ?

Jeżeli nie z chodzi ręcznie to chyba tak zostaw Smile Jak spreparujesz to nie powinno nic się dziać.
Apri cort o ile pamiętam w ogóle nie preparuje korzeni a ma takie co sama znajdzie.Pisała gdzieś ,że tylko jak się coś pojawia to wyciąga ,przeciera solanką,spłukuje i do akwa.

(Apri - jeżeli coś nie tak opisałem z góry przepraszam) Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Skocz do: