• 8 Głosów - 3.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie MIECZYKÓW, dymorfizm płciowy

dzieki

jak mi się urodzą to od razu włożyć filtr

Pisz poprawnie !

po ile sprzedawać małe

Hehe, sprzedawaj za tyle ile Ci zaproponują w sklepie i ciesz się wtedy, że ktoś je łaskawie wziął.
Aha i sprzedawać nie małe tylko młode mieczyki 3-3,5 cm, mniejszych nikt nie kupi, a i z takimi może być problem.

a po ilu dniach je wpuszczać mam je od 21 .03 10

Witam, mam 3 mieczyki. 2 samce( jeden czarno-pomarańczowy, drugi pomarańczowy) i jedną samice(czarno-pomarańczową). Mam je już ok. 4 miesiące i samica nie jest kotna, jest chyba. Co mam zrobić aby zachęcić mieczyki do zalotów. Proszę o pomoc.

Powinno być 1+2 czyli jeden samiec na dwie samice,u ciebie samce pewnie walczą o samicę Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Ja na twoim miejscu kupił bym kotnik oddzielił samca od samicy ( wybierz który ci się bardziej podoba) Karm je obficie po ok.3 tygodniach weź szybkę on zrobi swoje i po problemie. Gwarantuje 100% ja też tak robiłem.

Pisz poprawnie !

Akwa 20l ;
3 molinezje
2 mieczyki
2/3 kiryski spirzowe/pstre
1 zbrojnik niebieski
7szt. narybku molinezji
1 gupik
1 krewetka (orange)

Czyli mam wziąć 1 samca, dać go do kotnika na jakieś 3 tygodnie, a potem wpuścić go do akwarium gdzie jest samica? A tego drugiego zostawić z samicą?

mateuszlubiarz napisał(a):Ja na twoim miejscu kupił bym kotnik oddzielił samca od samicy ( wybierz który ci się bardziej podoba) Karm je obficie po ok.3 tygodniach weź szybkę on zrobi swoje i po problemie. Gwarantuje 100% ja też tak robiłem.

Pisz poprawnie !

Z taką obsadą proponował bym nie dawać żadnych rad.

Jojtuś napisał(a):Czyli mam wziąć 1 samca, dać go do kotnika na jakieś 3 tygodnie, a potem wpuścić go do akwarium gdzie jest samica? A tego drugiego zostawić z samicą?

Nie, masz dać im spokój i czekać. Jakiej są wielkości?? Może nie są dojrzałe, W jakim pływają zbiorniku??

Skocz do: