• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

Miałam dawno temu identycznego, Giętkoząb to jest napewno ale dokładna nazwa była jakaś inna z tego co pamiętam. Podejrzewam, że gdyby nie był w słoiku, ciężko było by go ująć aparatem- mój był nieuchwytny, wypływał tylko nocą. To dość płochliwa ryba.

Kto wie co to za rybka?Kupiłam ja jakies 2 lata temu w zoologicznym,była tylko jedna jedyna,malutkaSmile
Teraz bardzo urosła,najchetniej przebywa w miejscach zaciemnionych,ma ogromna płetwe grzbietowa,oraz długie "wąsy".Umaszczenie jest ciemne w białe charakterystyczne plamki.Nazwałam ja PiratSmile
Kto wie co to za rybka,przeszukałam juz wszystkie fora i nic,moze tu ktos mi pomoze?
Dla ułatwienia zdjecia PirataSmile

Tematy połączone
maja

Załączone pliki Miniatury

Giętkoząb wielkopłetwy czy się mylę?

Tak, jest to giętkoząb.
ola007, jest takie coś jak opcja szukaj, lub nawet bez jej używania, z odrobiną chęci trafiłabyś na obszerny temat:
http://www.akwaswiat.net/co-to-jest-za-r...17486.html
temat jest kilka tematów wyżej, od tego w którym pisałaś swojego 1 posta...
pozdrawiam

Dolnośląskie Forum Akwarystyczne:
www.dfa.net.pl

805L

Pytanie do ekspertów troszkę głupi mam problem ale kupiłem rybkę taką żółtą i zapomniałem jej nazwy a człowiekiem jestem taki że lubię wiedzieć jaką rybki mam w akwarium. Zamieszczam kilka fotek tej rybki i z góry dziękuję za pomoc.

Tematy połączono.
maja

To jest Pyszczak tylko nie wiem jaki ;/ ale chyba Żółty albo samica Zebry jak się nie mylę

25l Bojownik
7l Rośliniak z Ślimaczkami
80l pustka nie mam narazie pieniążków ;P

Arctic napisał(a):Pytanie do ekspertów troszkę głupi mam problem ale kupiłem rybkę taką żółtą i zapomniałem jej nazwy a człowiekiem jestem taki że lubię wiedzieć jaką rybki mam w akwarium. Zamieszczam kilka fotek tej rybki i z góry dziękuję za pomoc.

Żółtaczek indyjski.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

Question 

ktoś potrafi zidentyfikować mi tego suma? Smile

Załączone pliki Miniatury

Długowąs azjatycki- tak podejrzewamWink

Na początek pragnę się przywitać gdyż jestem nowym użytkownikiem tegoż forum Tongue A teraz proszę o pomoc przy zidentyfikowaniu moich sumików które mam już dobre dwa lata a dalej nie wiem co to za stwory Tongue Oba mają po ok. 10-12 cm.Wink Dziękuję i pozdrawiam ;D                    

Skocz do: