Witam
Wsadziłem sobie dziś korzeń do akwarium (pomijając fakt że w garnku nie okazywał ochoty do wypływania to w akwarium coś zaczął uciekać do góry z tego powodu na nim skałka narazie jest) ...
Mam pytanko do Was jak byście go ustawili ?
Przed włożeniem jakoś bardziej mi się podobał niż jak sie teraz prezentuje
PS
Sorki za jakośc zdjęcia ale fota jest z telefonu a i z oświetleniem mam problem dzis kupiłem zwykła świetlówkę philipsa ale świeci żółtawo tak :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2010, 15:14 {2} przez matpollack.)
Czy moge wlozyc do akwarium przygotowany taki kawalek drewna? Podobny kawałek gotowałem 2,5 godziny w wodzie z sola a teraz sie moczy w wiadrze z czysta woda 2 dzien. Ile mam go trzymac w wodzie? "korzeń" tonie.
Witam!
Zakupilem na allegro korzeń (tonący) jednak przez poczte szedł on 10 dni do mnie !!Po rozpakowaniu większa część (najgrubsza) była wilgotna i ciężka a boczne gałązki były już lekko suche ... Po wsadzeniu do akwarium pływał .Przyłożyłem go kamieniem i po ok. tygodniu dalej pływa ...Da sie coś z tym zrobić ??
Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.03.2010, 14:33 {2} przez Kejdi.)
Jeżeli korzeń jest tylko wilgotny to nie ma szans żeby zatonął. Włóż go do miednicy, zalej wodą i przygnieć kamieniami i niech tak sobie leży. Często zmieniaj wodę i za jakiś czas będzie ok.
Od razu dodam, że 'za jakiś czas' to nie godzina tylko parę tygodni, zależy jak gruby przekrój ma Twój korzeń. Moje moczyłem przez 2 miesiące ponad żeby się do czegoś nadawały.