• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

SebastianW - zaryzykował bym stwierdzenie że to Neon czarny, ale nie jestem do końca pewny.

justfilied233 - niestety Ci nie pomogęSad

Pozdrawiam
Rafał

Wydaję mi się że jest to węgorzyk plamisty
Wink

To wygląda na kosiarkę fałszywą bądź jakiegoś ukosnika

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

koledzy bardziej już ku temu ukośnikowi bym był skłony, neon czarny raczej nie na pewno Wink
margi3 węgorzyk plamisty to bardzo prawdopodobne ale jest opis węgorzyka plamistego w magazynie akwarium i on nie pasuje do tego zdjęcia z www.superakwarium.pl

http://www.akwarium.net.pl/adv/mastacemb...ncalus.htm

zdjęcie z tego "artykułu" też nie pasuje. sam już nie wiem.

wpisując w google nazwę łacińską tego węgorza z artykułu nie pokazuje sie nawet podobny do tego z superakwarium.pl

Ludzie udzielajcie pomocy tak żeby innych do akwarystyki przekonać i jej nauczyć a nie tak żeby, od niej odstraszyć.

węgorzyków jest masa i widocznie sa nazwy pomylone

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

coś koło 250 rodzajów z gatunków
Mastacembelus
Macrognathus
Caecomastacembelus
Aethiomastacembelus

Ludzie udzielajcie pomocy tak żeby innych do akwarystyki przekonać i jej nauczyć a nie tak żeby, od niej odstraszyć.

niektore mogą mieć koło metra Big Grin a nawet więcej Big Grin widziałam takiego 75cm

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

no ten plamisty do 70cm dochodzi więc powoli się zaczynam bać i na wszelki wypadek szukać nowego domu mojego węgorzyka.

sory ze drugi post ale chce temat odświeżyć co by ktoś zaglądnął Tongue

tan na zdjeciu to na 99% jest mastacambelus armatus

No to ślicznie elektrycznie 99,9% źródeł wskazuje na to że mam 2 Węgorki plamiste ( Mastacembelus Armatus) które rosną sobie tylko do 70-75cm. Jak myślicie zmieszczą się w akwa 100cm jak jeden pójdzie z przodu akwa a drugi z tyłu Tongue potem je będę łopatą karmił i wszystko będzie dobrze Tongue

a na poważnie to muszę się rozglądnąć za domem dla nich bo nie będzie wesoło dla mnie ani dla nich.

czy może mi ktoś powiedzieć co to są za ryby?? z góry wielkie dzięki

Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi

Skocz do: