15
witasw napisał(a):Panowie Panowie ......... spokojnie bez zbędnych nerwów . To nie jest tak , że to jest moje pierwsze akwarium i kupiłem sobie rybki , które mi się podobały i nic o nich nie wiem mam na myśli pawiookie. Jak tylko podrosną do ok 15 cm. co będzie szybko natychmiast znikają z "200-litrówki"
(czekam na nowe akwa , które idzie z Polski) Irlandia- tutaj ceny to jest kosmos , także spokojnie
. A wracając ,puki co małe(odłowione) zebry z mamą z tego co obserwuje mają się dobrze , nie zauważyłem żeby były jakieś niepokojące objawy. Wracając do zebr mam jeszcze jedno pytanie....
inne pary zebr nie będą wyjadać młodego narybku??
Mów tak od razu, że są tutaj tymczasowo

tak czy inaczej jak tylko dostaniesz drugi zbiornik, startuj go przełów pawie i problem z nastepnymi tarłami zebr z glowy.
5
Witam,po dwóch tygodniach od założenia akwarium rozmnożyły mi sie pielegnice zebry.....jestem bardzo początkująca akwarystką
z tego co czytam na forum , to chyba powinnam przełozyc małe rybki do kotnika?jest ich z 50 szt...jak je złapać?
w akwa mam kilka brzanek sumatrzańskich,boję się ,że moga zjeść male zeberki...
Czym mam karmić maleństwa!!?
Prosze o porady ,bo kompletnie nie wiem co teraz robić
http://www.akwaswiat.net/showthread.php?...&page=last
Zamykam - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.09.2009, 10:18 {2} przez
Kejdi.)
1
witam wszystkich,pierwsze pytanie dotyczy zeberek poczym poznać że zeberka szykuje się do składania ikry,i czy możliwe jest żeby przenosiły już złożoną ikrę w inne miejsce.pozdrawiam serdecznie i dzięki
witam wszystkich pielęgnica zebra parę dni temu złożyła ikrę i przez pierwsze dwa dni jej pilnowała a teraz zauważyłem iż ona zostawiła miejsce w którym była ikra i zaczęła przebywać w górnej części akwarium czy to normalne?i czy mogło coś się stać z ikrą że ona tak się zachowuje?
4
Marcinos,pisz poprawnie nazwy gatunków ryb.Zeberka to jest ptak.
Akwa 20 litrów(tak na początek)
Obsada:
4 gupiki(samiec i 3 samiczki)+ narybek
2 molinezje czarne(para)
2
Jednak cos musialo je niepokoic.
7
podaj obsade całą i litraż sprzęt itp.
25l Bojownik
7l Rośliniak z Ślimaczkami
80l pustka nie mam narazie pieniążków ;P
2
8
Gratuluje malców ale ich masz sporo... SUPer
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2010, 19:50 {2} przez
Brzeku.)
29
mi 3 dni temu wykluły się młode rybcie lecz jeszcze ich nie widzę z rodzicami średnio po ilu dniach wypływają z kryjówki