• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

co to za rybka? obstawiam, że mam parkę- samica z większym brzuchem i samiec- smukły, odgania inne ryby (głównie molinezje) od samicy....

Załączone pliki Miniatury

luffka napisał(a):co to za rybka? obstawiam, że mam parkę- samica z większym brzuchem i samiec- smukły, odgania inne ryby (głównie molinezje) od samicy....

Potocznie platka tzn zmienniak plamisty albo wielobarwny google Ci powie który.

Witam !
Dostałem dziś od znajomego kilka takich rybek . Nie wiem jakie one są co jedzą i jakie wymagania . Przepraszam za mało wyraźne zdjęcie lecz zepsuła mi się lustrzanka i robiłem k510i
Jest oznaczona :

Myślę że to neon czarny ... ale nie jestem pewien

Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ.
To nie neon czarny a miedzik obrzeżony.
Już znasz nazwę ryby, więc wpisz ją w Google a wszystkiego się dowiesz.
Swoją drogą dobrze, że zaznaczyłeś, bo inaczej nikt nie domyśliłby się o którą rybę chodzi Big Grin
Kejdi

Witam bardzo bym prosil o podanie mi nazwy tej rybki. Z tego co wiem jest to pielegnica ale nie wiem jak. http://img683.imageshack.us/i/dsc0021m.jpg/
Dziekuje z gory za odpowiedz.

A to jest pielęgnica cytrynowa, ale na 100% nie jestem pewien.

Dolnośląskie Forum Akwarystyczne:
www.dfa.net.pl

805L

to jest pielęgnica zebra albinos .

-.-'

witam mam pytanie posiadam 5 osobników tych rybek mają długość około 11cm żyją już dość długo dostałem je. Bardzo proszę o pomoc.

Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi

Jak na mnie giętkoząb czarnobrzuchy. Mam podobnego gamonia. Pływa do góry nogami [płetwami?]?

tak zgadza się często tak pływają. Jesteś z łodzi ?? Chętnie bym się wymienił moje pięć za parę jakiś innych rybek. Trochę mi za duże urosły.

Czytam informacje na temat giętkoząb czarnobrzuchy i opis nie pasuje do moich rybek . one pływają do góry nogami tylko podczas pobierania pokarmu. Natomiast mają długość około 11cm a w opisie mówią ze 9cm to max.

Może razem być w akwarium z neonem gupikiem i danio?

Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi

Skocz do: