28.11.2009, 22:31
zwolak111 napisał(a):Oddychają inaczej niż inne ryby,nabierają powietrza z powierzchni i dzięki nim żyją,jak im zabraknie to wypływają,pobierają i tak całe swoje życie,nic dziwnego.Pysia napisał(a):Shadov napisał(a):Na kokos się jakiś mech da i powinno być okKiryski Ci śmigają góra dół? Nie wiem.... Moje żadko tylko wypływają do powierzchni łapać powietrze. Normalnie są tylko na dnie przekopując go i robiąc wiele zamieszania w wodzie.
Kiryski mi się podobają z tego względu, że robią właśnie dużo ruchu, śmigają cały czas góra-dół, jakoś mi się to podoba.
Jakoś oprócz tych mniejszych rybek (neonków i kirysków) też bym chciał mieć coś większego, stąd te kosiarki. Zbrojnik to sam nie wiem...jakoś zawsze mi się wydawało, że w akwarium powinien jakiś się znajdować, jest taki...majestatyczny. No ale rozważam jeszcze zamiast zbrojnika i kosiarek kilka otosków, no ale to znów nie za duże rybki :<, wiem że do takiego litrażu za wielkie ryby mi nie wejdą, ale nie chcę mieć tylko takich do 5cm.
Większe rybki..... Bo Ci się podobają? To żywe stworzenia. Nie kupuje się ich "bo się podobają", tylko stwarza sie im warunki aby miały godne życie. Jesteśmy ludźmi i powinniśmy zasłuzyć na nazwę Homo Sapiens! Do takiego litrażu to jak najmniejsze i jak najmniej.
Widuję u znajomych brzanki rekinie w 200l. Aż mi żal serce sciska jak się patrzę na nie. Ledwo wywiną ogonem i już roztrzaskują się o szybę boczną. A przecież nie są wielkie. Mają po około 8-9 cm teraz....
Pomyśl nad tym. Nie jestes przecież pięciolatkiem
Kiryski?To normalne,ie widzę nic dziwnego

. No ale rozważam jeszcze zamiast zbrojnika i kosiarek kilka otosków, no ale to znów nie za duże rybki :<, wiem że do takiego litrażu za wielkie ryby mi nie wejdą, ale nie chcę mieć tylko takich do 5cm.