02.11.2009, 21:59
baarrteek napisał(a):Nie zabardzo umiem rozróżniać gatunki rym, ale dla mnie na 99% to jest otosek.
No nie umiesz zbytnio ;p jest to glonojad syjamski
baarrteek napisał(a):Nie zabardzo umiem rozróżniać gatunki rym, ale dla mnie na 99% to jest otosek.
Kaef napisał(a):Kupiłeś rybę której nawet nazwy nie znasz?? Tym bardziej warunków i wymagań?? Bardzo odpowiedzialnie...

saturator napisał(a):(A odpowiedzialnie jest przed wigilią karpia w wannie moczyć po tym jaką gehennę przeszedł na targowisku i w reklamówce do domu ?? i jakoś nikt nie pisze o warunkach, wymogach, odpowiedzialności... za jego agonię, a przecież tak samo jak i moja rybka z gipsu nie jest)A kto niby karpie w wanie trzyma?? Z tym to raczej nie trafiłeś.
saturator napisał(a):Spójrz na to z innej strony, może jej życie uratowałem bo za pewnie by skończyła swój rybi żywot w piętnastu litrówce lub co gorsza kuli, bo zastanawiające jest to skąd ona sama jedna w sklepie się znalazła.Może i uratowałeś, ale warunków w jakich ją trzymasz też nie znam.
saturator napisał(a):W sklepie takie odpowiednie warunki i wymagania każda rybka z osobna posiada a wszystkie w jednakowej wodzie pływają.Nie Ty się za to będziesz w piekle smażył.
saturator napisał(a):Warunki jej bytu podał zoolog sklepowy więc jego zapewnieniom zaufałem, choć nazwy dokładnej jej nie zna więc komu miałem zaufać, Proboszczowi?I uwierzyłeś w to?? Tym bardziej jak nie znał nazwy?? Nie kupuje się takich ryb. Nic o niej nie wiesz, a jak urośnie Ci do pół metra i wytłucze całą obsadę??
saturator napisał(a):Ok. sześciu miesięcy w sklepie pływała a u mnie od dwóch i wygląda na zdrową.Widocznie nikt nie chciał ryzykować.
saturator napisał(a):Witam! Pomóżcie zidentyfikować "jegomościa" w moim akwarium
bercia289 napisał(a):to jest otos tylko inna odmiana, coraz więcej ich się pokazuje na rynku, bo ludzie o nie pytają, i importują nowe odmiany, tak samo jak z L-kami kiedyś