• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[182l ogólne] pierwsze akwarium aktualizacja str.7

Zauważalna spora różnica w oświetleniu, bezpieczniej by było stopniowo zwiększać czas świecenia dodatkowej żarówki.Cryptocoryny faktycznie super .

szopen84 napisał(a):Cryptocoryny faktycznie super .
Dzięki. A oto mała aktualizacja z rozrastającym się tygryskiem. Jak co wieczór troszkę się schował, ale w dzień przepięknie się rozkłada. Cryptocoryny po przycinceSmile
Oświetlenie w tej chwili to flora glo, sun-glo, solar lux oraz białe diody led jako oświetlenie tak jakby nocne.

Załączone pliki Miniatury

wow!!
Kolosalna poprawa patrząc na foty z 1 strony!!
Gratulejszyns Tongue

Dotarły do mnie w końcu testy i:
NO2- 0
NO3- 30
PH- 7,2
Wszystko wporządku czy jakoś obniżyć azotany? Testy robione przed podmianą, więc później pewnie i tak trochę spadną?

Poczytałam cały wątek i gratulacje Smile Teraz to wygląda cudnie!!
NO3 zmierz teraz Wink Pewnie ciut przekarmiłaś rybki i dlatego taki wynik. Ale roślinkom to na pewno nie przeszkadza Smile Zresztą z tego co czytałam to niebezpieczne NO3 jest dopiero przy 40. Ale ja się nie znam....

Pysia napisał(a):Poczytałam cały wątek i gratulacje Smile Teraz to wygląda cudnie!!

Dzięki. Aż się zarumieniłamSmile
Z tym NO3 też tak właśnie czytałam, ale wpadłam na kilka postów, gdzie mają podobne i radzą obniżyć więc wolę się zapytać. Zaraz biorę się za podmianę i później zmierzę jeszcze raz.
A jeszcze się tak zastanawiam, bo mam teraz 54l i myślę czy nie wrzucić tam moich 10 neonek czerwonych a tutaj dać coś w zamian. Tylko nie wiem co. Gupiki już powoli wymierają i chyba ze trzy czy cztery zostały, więc niedługo będzie już czysto, że tak powiemSmile Bo one odziedziczone i tak z siostry i brata zrobione to już jakieś mikrusy połamane się porobiłyBig Grin Może byście cos poradzili co do obsady? Tak nieśmiało zaznaczę, że myślałam nad brzanką sumatrzańską, tylko nie wiem czy pasuje?Rolleyes Chociażby ze względu na kwaśność wody?

A ja myślę, ze w tym baniaczku właśnie nieduże rybki prezentować się będą cudnie Smile Mam znajomych, którzy mają 6 branek rekinich ( wiem- inna rybka Wink ) w 200l. Normalnie nawet jak grama pojęcia o akwarystyce nie miałam to mnie serce bolała jak patrzyłam na te piękne i majestetyczne ryby, którenawet rozpędzic się szans nie miały Sad Ciągle mam to przed oczami... Jakże inaczej wygląda mój baniak z małymi perełkami Wink
Ale to mój gust i moje zdanie.

No właśnie też się nad tym zastanawiałam. Brzanka rośnie coś do 6, 7 cmSad. Więc poczekam jeszcze na jakieś propozycje. W ostateczności po prostu zwiększe ławicę neonek, ale nie ukrywam, że bym coś pokombinowała ze zmianą obsadySmile

A co teraz masz ? Bo chyba nie to co w pierwszym poscie Wink

A nie, nieSmile Mam to:
2x skalar
10x neon czerwony
4x gupik
3x kirysek albinos
3x kirysek
2x zbrojnik
1x bocja wspaniała

Skocz do: